Eskişehir teknik üniversite çevre yönetimi uzaktan tezsiz yüksek lisans eğitimi hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (5ac4)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba Eskişehir Teknik Üniversitesi Lisansüstü eğitim enstitüsünün çevre mühendisliği çevre yönetimi uzaktan tezsiz yüksek lisans eğitimi hakkında bilgi sahibi olan var mı

Üyeler Görebilir
Merhaba. Estü de çevre yönetiminden yüksek lisansımı henüz yeni tamamladım. Sormak istediğiniz nedir?
Eğer eğitimler hakkında ise; hafta içi 6-8 arası her gün ders oluyor. Ayrıca bir mini tez yazma süreciniz oluyor.
Bu üniversitenin tezsizler içinde en kötü özelliği sınavları yüzyüze yapıyor olması. İzmir sınav merkezi değil malesef. ankara, eskişehir ve istanbul da sınavlara girilebiliyor. Vize final ve tez teslimi için ayrı ayrı gitmek gerekiyor. bir de diploma için gitmek isterseniz toplam 6 defa yol yapmış oluyorsunuz.

Üyeler Görebilir
C.Ö.merhaba, bu yapan birine sormak daha iyi olur benim için üni ye bir türlü ulaşamadım. Anladığım kadarıyla sınavlar yüzyüze dersler online oluyor. Girişte herhangi bir sınav ya da mülakat var mı, mini tez yazımı demişsizniz o nasıl oluyor açıklayabilirseniz sevinirim. Eğitim Yüksek mühendis unvanı alınıyor mu bunları sormak istiyorum . Çok kararsızım başlamak konusunda da programı öneriyor musunuz

Üyeler Görebilir
Anonim (5ac4)giriş için mülakat yok. mezuniyet puanı sıralaması yapılıyor. kontenjan kaç ise, örneğin 10 kişi ise ilk 10 kişiyi alıyorlar. program normal tezlilere göre aşırı dolu ve yoğun değil. ancak biraz zaman ayırmanız gerekiyor mu, evet. özellikle bazı hocalar farklı bakış açısı katıyor ve katkı sağlıyorlar. derslerinizi tamamen kendiniz seçiyorsunuz. ama zaten çok da seçenek yok. 14 dersten onunu almak zorundasınız.
tezli, tezsiz yüksek lisansta yüksek müh ünvanı evet alınıyor.
tez süreci de dönem ödevi gibi oluyor. bir araştırma konusu seçiyorsunuz hocanızla birlikte. geniş kapsamlı bir araştırma yapıyorsunuz. bol kaynaktan araştırma isteniyor.
benim için güzel bir deneyim oldu. iş hayatı ile birlikte tezli yüksek lisans yürütmek zor. özellikle özel sektörde haftanın 3 günü okula göndermiyorlar 2 sene boyunca. tezli yüksek lisans yapamayanlar için tercih edilebilir diye düşünüyorum.

Üyeler Görebilir
Sınavlar cumartesi günleri oluyor. her dönem 2 defa okula ya da belirlenen sınav merkezine gidiyorsunuz. Örneğin ben eskişehire gittim. ama mesela siz ankarada ikamet ediyorsanız ankarada girebilirsiniz. daha önce dediğim gibi sınav merkezi 3 tane. eskişehir ankara istanbul.
Sınav yerleri seçiminde hep aynı yeri seçerseniz sınav yeriniz değişmez.
kayıt ücreti benim giriş yaptığım dönemde 25 bin tl idi. ama değişmiştir diye düşünüyorum.
ekstra olarak tez tesliminde okula kesin gitmeniz gerekiyor.