• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Evsel atıksu arıtma tesisinde fosfor giderimi

gizemm4

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2020
Şehir
Balıkesir
Firma
Öğrenci
Giriş TP 9 , TN 38 , Çıkış TP 2.5 , TN 8
Çıkış fosforum sınır değerlerini aşıyor düşürmem lazım nasıl yapabilirim?
Uzun havalandırmalı aktif çamur sistemi , MLSS 3000-3500 arası , MLVSS 2500 , imhofflar 350 400 arası.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Fosfor giderimi biyolojik olarak ve kimyasal olarak giderebilirsin.

Eğer sisteminde bio-p havuzu var ve verim düşükse buraya geri devir olarak gelen çamurun içinde NO2 miktarı fazladır. Buna tasarım olarak bir havuz daha ilave ederek ilk önce geri devir çamurunu buraya almak gerekiyor ki NO2 miktarını düşürerek Fosfor giderim verimi artsın.

Bu mümkün değilse kimyasal yollarla fosforu giderebilir. Örnek olarak Fe3CL, Al2SO4 gibi....

Zaten artımalar tasarlanırken biyolojik olarak fosfor giderimi planlanmış olsa bile verim düşüklüğü ihtimaline karşı kimyasal olarak fosfor giderimi içinde ekstra hat tasarlanır.
 
Üst