• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Foseptik çukurlarının sızdırmazlık kontrolü

ugurkrtk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Nisan 2012
Foseptik çukurlarının sızdırmazlık kontrolü ile ilgili olarak net bir bilgisi olan var mı? Konu çok açık değil 1970'li yıllarda yayınlanmış olan çok eski bir yönetmelik mevcut ancak onda da konu netliğe kavuşturulmuş değil.
 
tesis maden kanununa göre ruhsatsız çalışabiliyor derken nasıl bir işletme, ben tam anlayamadım neye göre çalışıp çalışamadığını? il özel idaresi de verebiliyordu ama il neresi ona da bağlı ,,
 
Tesis ankara gölbaşında faaliyet gösteriyor. Andezit ocağı ve fabrikası var. Ocak 1980'ler çıkan bir maden kanununa göre kurulmuş. O zaman gölbaşı ilçe bide değildi. Ocağın gölbaşı belediyesinden ruhsatı var ama fabrika binasına verilmiyor.
Benim merak ettiğim ruhsat olmadan foseptik onayının alınıp alınamayacağı.
 
bulunduğum ilde bu iş şu şekilde oluyor. il halk sağlığı..özel idare ve çevre şehircilikten bir komisyon oluşturuldu..komisyon gelen dilekçelere göre toplanıp gidip gerekirse kazdırarak rapor hazırlıyor...
 
Arkadaşlar yukarıda yazdığım sorunu hala halledemedim ama Ankara ilinde foseptik proje onayının nasıl alındığı ile ilgili sorunu çözdüm.
Öncelikle bağlı bulunduğunuz ASKİ Bölge müdürlüğüne gidiyorsunuz (telefonla ulaşmaya çalışmayın ben yetkili kimseyi bulamadım yüz yüze görüşmek en iyisi). Tesiste oluşan atık su türlerini soruyorlar. Daha sonra foseptik yerinin belirlenmesi için tesiste tespitte bulunuyorlar. Bir çok foseptik tipi varmış, içlerinden sizin tesisiniz için uygun olanı belirliyorlar ve size ücreti mukabilinde bu projeyi satıyorlar. Satın almış olduğunuz projeyi belirtilen şartlara uygun olarak yaptırıyorsunuz ve yetkilileri tekrar çağırıyorsunuz uygun bulunması halinde proje onaylanıyor. Daha sonra ASKİ atık sudan numune alıyor ve kabul kriterleri için analiz ediyor. Analiz sonuçları uygun çıkarsa arıtma tesisine kabul ediyor ve belirli periyotlarda vidanjörler ile çektiriyorsunuz.
 
foseptikler zaten ya betonarme yada polietilen tanktan yapılıyor bunların geçirimsizliğini en baştan temiz su ile deneyebilir misiniz
daha sonrasında is eğer gözlem kuyusu var ise yakınında oradan hemen farkedilebilir. ancak bu heryerde yok
foseptiğin etrafı açık bırakılabilir bu hem işletme hemde işletme sonrasında çokta kolaylık sağlar ayrıca.zaten debiyide vidanjör kapasitesi ve çekme aralıgı ile gözlemleyebilirmisiniz.
 
Üst