Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İyi günler. Metal kaplama endüstrisindeki bir tesis, arıtma sistemi kurmadan atıklarını nasıl uzaklaştırır? Yani atıkların verilebileceği yetkilendirilmiş bir firma falan var mıdır?
@rft1319
Merhaba,
Metal kaplama endüstrisinde oluşacak atık sularınızı bertaraf etmek için bir arıtma tesisi şart. Kapasite büyük değilse paket arıtma yeterlidir.
Metal kaynaklı oluşacak tehlikeli vasfındaki metal talaş vb. atıklar için ise lisanslı bertaraf tesislerine gönderilmesi uygun olur.
Siz ne tür bir atıktan bahsediyorsunuz?
Olaya tam hakim olmamakla birlikte, nitrik asit, yıkama suları ve çamurlar. Firma daha önce birilerine verdiklerini söyledi bu nitrik asiti. Bende arıtım yapılmadan bunlardan kurtulunabilir mi diye sorma ihtiyacı duydum.
çinko külü: tehlikesiz atıktır. Hepşen kimya alıyor.
çürük asit diye tabir edilen sıyırma asitleri: tehlikeli atıktır. kodu: 11 01 05* KORUMA KLOR ALKALI
SAN.VE TIC.A.S. diye bir firma alıyor.
Arıtma sistemi olmadığı için çamur oluşmaz. Tabi bu firmalar istanbul'da diye biliyorum.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.