Gekap beyanı yapılmalı mı?

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar danışmanlığını yapmakta olduğum bir firmam Merkezi ve şubeleri bulunmaktadır. Merkezimizde beyana tabi ambalajları satın almakta ve ürünlerin satışıda merkez üzeridinden yapılarak piyasaya sürülmektedir. Merkez firmamız GEKAP beyanını yapıyor fakat şubelerde herhangi bir beyan yapılmıyor bu doğru bir işlemmidir?

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Yanlış bir işlemdir. GEKAP Beyanı, vergi numarası üstünden yapılır. Tüm tesislerinizi kapsaması gerekir. Tüm tesislerinizin verisini merkeze ilettikten sonra, topluca beyan yapılması gerektiğini belirtiniz.

Üyeler Görebilir
Merhabalar herkese , gekap beyanında IBC ve çemberli bidonlar kompozit mi yoksa plastik mi alınmalı ?

Üyeler Görebilir
Büşra MülayimKompozit ambalaj, kâğıt, plastik, metal ve cam gibi en az iki farklı malzemenin elle ayrılamayacak şekilde birleştirilmesiyle yapılan ambalaj türüdür. Bu tanımdan yola çıktığım zaman benim anladığım, IBC kompozit ambalajdır, çünkü elle fiziki olarak ayrıştıramazsın mesela kolay düşünülür bir örnek olsun diye veriyorum, pet şişenin kapağı eğer metal olduğunu varsayarsak, elle ayrılabilir bu durumda kompozit sayılmaz diye düşünüyorum. Yalnız başka bir arkadaşımın fikrine göre elle ayrılmamaktan kasıt meyve ve süt kutuları, biliyorsunuz bunlar kağıt-plastik karşımı malzemedir ve elle ayrılması mümkün değildir. Bu nedenle o IBC'leri elle ayrıştırabilir olduğuna inanıyor ve o şekilde doğru beyan yaptığını savunuyor (:
Çemberli bidonlarda ise elle ayrıldığından kompozit değil diye yorumluyorum.
Konuyla ilgili diğer üstadlar ne derler bilmiyorum, ben bildiğim kadarıyla örneklerle izah etmeye çalıştım ama daha doğrusunu bilen ve net açıklayan biri olursa bende öğrenmiş olurum.