Geri dönüşüm atıkları

Üyeler Görebilir
Merhaba,hastanelerin geri dönüşüm atıklarını bedel karşılığı verebilceğini ihaleye mevzuat sunmak istiyoruz.Bunu destekler herhangş bir mevzuat veya şartname var mı öğrenebilir miyim

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Bu şekilde bir mevzuat ibaresi yer almamaktadır. Geçmiş yıllarda Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde bedelsiz verilmesine dair ibareler yer alıyordu. Ancak şu an atıklarınız için para alma/para verme durumuyla ilgili bir zorunluluk bulunmuyor (tıbbi atıklar hariç).

Üyeler Görebilir
merhabalar, forumda bir yerlerde bu soru sorulmuştu diye hatirliyorum ama aradım taradım bulamadım. affola.
plastik enjeksiyon makinesinden çıkan hatalı ürünleri ve kalıplara yapışan malzemeleri küçük bir kırma makinesinde kırarak tekrar üretimde kullanıyoruz. bu faaliyetin yasal bir durumu var mı? izin/lisans muafiyet gibi bir zorunluluk var mı?

Üyeler Görebilir
Tolgay DoğanÜstad Merhaba,

Atık Yönetimi Yönetmeliğinin 5. Madeesini okumanı tavsiye ederim. Sorunuzun cevabını bulacaksınız. Bir de ilgili linkten atık minimizasyonu ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.​

Üyeler Görebilir
1766664703505.webp

Merhabalar,
Konu ile ilgili atık minimizasyonu yaptığımıza dair dilekçe yazmıştım bakanlığa. Bakanlık da bu şekilde yazı göndermişti. Fakat ben de beyan konusunda nasıl yapılacağını bilmiyorum. 120105 kodu ile işlem tesis edilmesi diyor fakat motat uygulamasında böyle bir giriş yok hiç bir sekmede. Bu atık benim firem. Bu arada ben geri dönüşüm tesisi de değilim. Yani kütle denge sekmem de kapalı. Ordan mı giriş yapılıyor diye düşündüm ama o da değil. Bilgisi olan var mı? Önümüzdeki yıllık beyanda mı yapacağım acaba? orda öyle bir sekme oluyor mu?