Üyeler Görebilir
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.
bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.
bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.
Yönetici tarafından son düzenlenen:

abı ben tekstıl fırmasındayım gekap lıstesıne bakınca gormedım kendımı ama ambalajda varız amabalaj gecen senekı gıbı yetkılı fırma ıle pıyasaya suren gıbı olcak . ıhracatda var ıplık satılıyor yurtdısına ve içine ... gekap olayını nasıl yapcaz nasıl etcez ocak sonunda gekap beyanı yapılcak heralde tercubelı arkadaslarımızdan yardım beklıyoruz tesekkurler
. Bu ambalajlar doğrudan piyasaya verilmeden üretici firmalara gönderilip dolum yapıldıktan sonra satılıyor.Bu ambalajları bildireceğim ama geri kazanım katkı payını ödemeyeceğiz yanlış anlamadıysam. Aslında kafamı karıştıran üretimini yaptıktan sonra piyasaya sürdüğümüz balya ipi. Bu ürünü ambalaj olarak değerlendirip piyasaya sürdüğümüz miktar kadar GEKAP ödeyecekmiyiz.