GFB almak için gerekli belgeler nelerdir?

Üyeler Görebilir
Merhabalar
benim öalıştığım tesis tehlikesiz atık toplama ve ayırma tesisi uygunluk başvurusu yaptım denetim için gelicekler GFB almak için acaba hangi belgeleri hazırlamam hangi belgeleri bulundurmam gerek?
 
Üyeler Görebilir
ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Geçici Faaliyet Belgesi, Çevre İzni veya Çevre İzin ve

Lisansı Başvurusu ve Değerlendirilmesi
Geçici faaliyet belgesine ait başvurunun değerlendirilmesi ve belgenin düzenlenmesi

MADDE 8 –
(1) Geçici faaliyet belgesi başvurusu, EK-3A ve EK-3B’de belirtilen bilgi, belge ve raporlar ile birlikte yapılır. Başvuru yetkili merci tarafından otuz takvim günü içerisinde değerlendirilir.
 
Üyeler Görebilir
@furkan.1717 değerli meslektaş, tehlikesiz atık TOPLAMA AYIRMA izin lisans kapsamında olmadığı için süreç farklı ilerliyor, müdürlüğünüz ile görüşmenizi ve forumda geniş çaplı araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum. Çok fazla konuşuldu bu konu ile ilgili. Faaliyetinizin konusunun "tehlikesiz atık toplama ayırma" olduğundan emin olmanızı tavsiye ediyorum, iyi çalışmalar dilerim. Yanlış bilgi veriyor isem lütfen düzeltiniz?
 
Üyeler Görebilir
furkan.1717@furkan.1717 Hocam Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma(TAT) belge başvurusunun GFB süreci yok. Başvurunuza istinaden müdürlükten tesisinize yerinde görmeye gelecekler.
@gamzeboztepe arkadaşımızın dediği gibi tesisinizin Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası ve prosesten kaynaklı oluşabilecek tehlikeli atıklar için tehlikeli atık geçici depolama alanı (levhalandırması dahil) yapılması gerekmekte.
Müdürlük yer görmeye geldiğinde kapasite raporunda yazılı olan makine ekipmanların kurulu olduğuna bakacak, kapasite raporunda olmayan makine ekipmanları tesisten kaldırmanızı öneririm.
İlden ile değişmekle olup müdürlükler TAT için farklı istekleri olabiliyor. İsterseniz il müdürlüğü ile görüşüp TAT belgesi için istedikleri fiziksel şartları öğrenip gerekli eksiklikleri gidermeye bakın. Forumda da konu ile ilgili detaylı araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

İyi günler dilerim.
 
Üyeler Görebilir
Oğuzhan hocam arkadaşımızı yanlış yönlendirmekten de çekiniyorum ama 2 defa bu belge başvuru sürecini geçirdim ikisinde de kapasite raporu istenmedi. Yani bizim makina ekipman kullanılması halinde mi kapasite raporu çıkarmamız gerekiyor? Biraz mantıksız bir soru sordum ama emin olmak istiyorum bütün tsiz atık kodlarını alan bir firma için kapasite raporu zor olur diye düşünüyorum çünkü. Bir de nasıl bir makina ekipman kullanılır bu atıklar için örnek verebilecek biri varsa çok mutlu olurum?
 
Üyeler Görebilir
@H. Pınar Çulha Hocam Toplama ve Ayırma işleminde kullanılan konveyör bantlı ayırma makinesi, pres, balyalama gibi makineler kullanılmakta ve bunların kapasitelerinin görülebilmesi için kapasite raporu çıkarılmakta, isterseniz 1 kod isterseniz 100 tehlikesiz atık kodu alın, kapasite raporunuz çıkarılabilir ve atık kodları bir kapasite raporunun çıkarılması için bir etken değil. (netice olarak yapılan işlem hep aynı, topla -> ayıkla -> pres -> satış)
Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma işlemini makine ekipmansız yapan tesis görmedim ve TAT aldığım tüm firmalarda kapasite raporu istenildi. Belki çalışmadığım müdürlükler makine ekipmansız TAT olarak talışılmasına izin veriyordur.(bundan dolayı olmayan makine ekipmanlarının kapasitesi çıkmaz). Bu yüzden tesisinizde makine ekipman olmadığından istememişlerdir diye düşünüyorum. :)
 
Üyeler Görebilir
Ben çok fazla tesis görmediğim, çalıştığım iki tesiste de bahsettiğiniz ekipmanlar olmadığı ve kapasite raporu istenmediği için okuyunca şaşırdım.
Yine de müdürlükler birbirinden farklı şeyler isteyebiliyor bu nedenle bu belge alınması için gerekli şeyler ancak ve ancak müdürlükten sorgulanmalıdır düşüncesindeyim
@Oğuzhan Keskin Bilgilendirme için çok teşekkürler ? :)
 
Üst