• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Gıda/Temizlik Malz. Atık İmha Hk.

UğurÇakmak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağustos 2017
Şehir
Tekirdağ
Firma
Fırat Çevre
Gerçek veya tüzel kişi,piyasada ömrünü tamamlamış olan gıda/temizlik malzemelerini bir veya birden fazla lokasyondan toplamak istiyor.Kendi bünyesinde depolayıp,imha edebilmesi için hangi kodlara,lisanslara ihtiyacı var? Kendi bünyesinde imha edemeyecek olur ise ayrı ayrı yerlerden toplanan bu malzemeleri kendi adına başka yere imha için gönderebilir mi? (TAT olursa kendi bünyesinde depolayabilir mi?) İmha sırasında ise malzemeleri farklı farklı yerlerden topladığı için her bir farklı yerin temsilcisi gerekir mi yada hepsinin vekaletini alıp tek başına temsil edebilir mi? Atıkların imha ettirilmesi hizmeti kısmında ise atık gönderenlerin,depolayan ve/veya imha edenlerin vergi dairesi ile olan durumları nedir?
 
UğurÇkmkMerhaba ,

Temizlik maddeleri ile olan kısım hakkında bilgim yok ancak gıda için Süresi geçmiş gıda maddelerini tehlikesiz atık toplama ayırma ya da tehlikesiz atık geri kazanım belgesi ile alabilirsiniz. Bundan sonraki işlem geri kazanım veya imha bunu tesisinizde gerekli olanakları ve izinleri sağladığınızda yapabilirsiniz. TAT belgenize ekleteceğiniz veya aldığınız tehlikesiz atık geri kazanım belgenize eklettiğiniz her atığın depolamasını tesisinizde yapabilirsiniz. İmha kısmında eğer bir geri kazanım tesisi olursanız aldığınız atıkların imhası sırasında farklı illerden temsilci olması gerekli değildir diye biliyorum. En azından benim danışmanlığını yaptığım tesiste durum bu şekilde.
 
Şöyle daha detyali aciklayici anlatayim tam met olmasi acisindan..ben ornegin istanbuldaki bim lerden,a101 lerden,migrostan vs gunu gecmeye yakin gidalari,temizlik maddelerini topladim ayni sekilde diger farkli illerden de..getirdim kendi yerimde depoladim geri kazanabildgimi kazandim kazanamadgimi imhaya gondercem..imhaya gonderirken benim sorumlulugum nedir,a101 lerin bimlerin sorumlulugu nedir,farkli yerlerin temsilcelri gerekir mi vekalet yeterli yoksa direkt ben sadece tasiyici,nakliyeci mi oluyorum..vekalet vs gerekirse bu imha yapacak tesisin mi sorumlulugunda
 
Çok detaylı bilgim yok ama yönetmelikte ki ibareyi ileteyim.

Biz aldığımız ürünler arasında geri kazanımı olmayanları ( örneğin sana yağ ) imhaya başka bir tesise gönderiyoruz.

1583478040760.png

Ayrıca şöyle bir linkte var
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Öncelikle cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.Kendi bünyelerinde imha yapılmayacak toplayıp,depolayıp geri kazanamadığını imhaya gönderecekler, sanırım sizde aynı şekilde çalışıyorsunuz. Tüm bu aşamalarda imha edilen malzemelerin vergiden düşme durumu nedir ne zaman hangi aşamada yapılır,farklı yerlerden topladığı malzemeleri imhaya gönderirken kendine düşen sorumluluk nedir vs bunları araştırıyorum aslında,nakliyeci/taşıyıcı pozisyonunda oluyorum sanırım,nakliye sırasında kendi adıma vs çıkış mı yapıyorum,atıkları topladığım yerler adına mı çıkış yapılır vs,imha sürecinde benim herhangi bir sorumluluğum oluyor mu gibi
 
Anlıyorum , Ben çevre danışmanı olduğum için bahsettiğiniz süreçlere tanıklık hiç etmedim.
O kısımlar ile ilgili maalesef bilgi sahibi değilim.
 
Üst