İncelemeye başlıyorum baktım kimse incelememiş
1)Pafta düzeni ve dosya düzen kısmı
a)Öncelikle dosyaya xref mantığıyla ekli olan dosyalar var bunlar relative path olarak yerleştirilmemiş tamamen saved path olarak yerleştirilmiş o yüzden bu dosyaları taşırken sorun arz eder o yüzden dosyaların xref yapılırken relative path olarak atılması gereklidir.
b)Paftayı antet kısmından ölçtüğümde 880 birim çıkıyor pafta 1/1000 lik olduğu için buradan 880/1000 dersek 0.88 buluruz buda paftanın 90 lık olarak çıktısının alınacağıdır.
altyapıda kullanılan temel birim metredir. o yüzden bu paftalardaki temel birimin metre olduğunu görüyorum.
c)Xrefli olan 1000lik paftaların olmadığı için çizimde karelaj noktalarına dikkat ettim eğer haritada karelaj veriliyorsa mutlaka koordinatların verilmesi gerekir diye düşünüyorumm varmış ama ben görmemişim
))
d)Paftadaki katmanlara bakıyorm ve hattın gösterildiği katmanın kalın çizgi sitiliyle gösterildiği görüyorum .Bu şekilde çıktı alrken daha rahat ve estetik bir şekilde hattın gözükeceği aşikar fakat yazdırma yaptığımda gördüğüm bir nüans var buna çıktı sitili yapılmamış gibi büyük ihtimalle çizgi kalınlıklarını ozalitçiye yazarak yada sitil oluşturarak verilmesi gerekiyor.
e)Derelerin kesitleri bu paftalarda belli ölçekte verilseydi ve ayrıca bu dere kesitleri için kutu içine alınmış kısa bilgi föyleri yazılsaydı pafta daha bir içerik zengini olabilirdi.
f)aynı şekilde gelen havzaların bilgi föyleri konulabilirdi diye düşünüyorum gelen debi miktarı vb.... devamını yazacak zamanım olur herhalde bu incelemede sadece kişisel görüşlerim vardır herhangi bir şekilde kasıtlı rencide edici vb.. değillerdir . yanlış anlaşılmalardan uzak durmak için bu notu ekledim . İnceleyerek teorik olarak projeyi anlamak daha iyidir hazır elma yerine bazı şeyleri sorgulayarak yapmak en etkili yoludur.