Hammadde granül

Üyeler Görebilir
Merhabalar, hammadde granül üretimi yapan bir firmada işe başladım. Tecrübem yok. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.Gerekli belgeler sertifikalar yapılması gereken işlemler nelerdir. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hepinize iyi çalışmalar, sağlıcakla kalın.
 
Üyeler Görebilir
busrakayaÜstad Merhaba,

Ambalaj ve/veya Tehlikesiz atıklarının geri kazanımı sonucu elde edilen granül firmalarında yapılacak işlemleri kısaca bahsedecek olursak;

1-) Alınan atıkların ve geri kazanım sonucu elde edilen granüllerin her ay düzenli olarak ambalaj bilgi sistemine ve/veya kütle denge sistemine beyan edilmesi gerekir (Ambalaj atıkları; ambalaj bilgi sistemine, tehlikesiz atıklar; kütle denge sistemine beyan edilir).

2-) İşletmeye ne tür atıklar gelmektedir ve granül üretimi nasıl yapılmaktadır, kısaca işletmeyi gezerek prosese hakim olmanızı öneririm.

3-) Çevre İzin ve Lisans Belgesi, Emisyon Ölçümleri, kapasite raporu, atık beyanları vb. bilgi ve belgelerin takiplerinin yapılması gerekir. Çevre İzin ve Lisans Belgesi, Kapasite raporu gibi belgelerin geçerlilik süreleri bulunmaktadır ve bu sürelerin takibinin yapılması gerekmektedir.

4-) Kendinize göre çevre dosyası oluşturmakta fayda bulunmaktadır ve çevre dosyasında; kapasite raporu, atık beyanları, çevre izin ve lisans belgesi, emisyon raporu vb. bilgi ve belgelerin bulunması gerekir. Ani bir denetimde çevre dosyasına bakılır ve firmaya ait neler bulunmaktadır kolay bir şekilde anlaşılabilir.

5-) Tesise ait her ay düzenli olarak aylık faaliyet raporu hazırlanması gerekir ve çalışanlara yılda en az bir defa olmak üzere çevre eğitimleri verilmesi gerekir.

Şimdilik diyeceklerim bu kadar. cem üstadın hazırlamış olduğu linki incelemenizi tavsiye ederim. Yine takıldığınız yer olursa sorabilirsiniz. :)

Çevre Mühendisi/Danışmanı Bir Tesiste Adım Adım Ne Yapar?

Ambalaj ve Tehlikesiz Atık Toplama ve Geri KazanımTesislerinde Çalışan Çevre Mühendisleri İşlemleri
 
Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Olgaç SürmelihindiYurtdışından alsaydık gerek vardı lisans almaya diyorlar. İşletim çok basit aslında. Naylon ve kepek alıyoruz başka yerlerden. Makinelerle makarna kesimle bal köpüğü granül haline getirip satıyoruz. Kullanılan su makarna kesimden geçerken sıcaktan yapışmasını önlemek için. O suda zaten buharlaşıyor. Ben şimdi alınan naylon streç ve kepeğin atık kodunu girmelimiyim. Yeni başladığım için iç tetkik ve aylık faaliyet raporunu nasıl hazırlayacağımı bilmiyorum. Nerelere başvuru yapacağım. Teşekkürler, sağlıklı kalın.
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
busrakayaBüşra Hanım,

Bir firma yurt dışından atık alıp ürüne çevirdiği zaman geri kazanım lisansı gereklidir. Bu durum yurt içinde de geçerlidir. Eğer firma ürün alıp nihai ürüne çeviriyorsa geri kazanım lisansına gerek yoktur. Örneğin; granülden plastik masa üretimi yapan firmanın geri kazanım lisansına almasına gerek yoktur. Ancak çevre iznine tabi olup olmadığı prosese bağlıdır. Çevre izni konuları ise; hava emisyonu, gürültü, derim deniz deşarjı ve atık su. Size tavsiyem prosesi iyi bir şekilde inceleyin ve yetkili birisine herşeyi sorun. 😊😉
 
Üyeler Görebilir
Büşra Hanım hemen gerikazanım lisansına başvurun. Aksi takdirde çok ciddi para cezası ödemek zorunda kalırsınız. Çünkü siz geri kazanım yapıyorsunuz. Ayrıca bilinçli TAT firmaları size atık satmaz.
Ayrıca granül makinesinden emisyon çıktığı için emisyon konulu çevre izni de almak zorundasınız.
İzin ve lisansı alabilmek için de ÇED görüş yazınızın olması lazım. Yoksa hemen başlayın.
 
Üst