Hastane Çevre Danışmanlığı Hk.

Üyeler Görebilir
Herkese merhaba,
Çevre Mühendisi olarak iş bulamadığım için özel bir hastanede raporlama ve analiz uzmanı olarak göreve başlayacağım. Değerli bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Durum şöyle, iş görüşmesi esnasında yetkili kişi; raporlama uzmanlığının yanında çevre danışmanlığı aldığımız firma yerine sen aynı zamanda bizim çevre Danışmanlığımızı yapabilirmisin dedi. Fakat ben daha önce çevre danışmanlık firmasında vs çalışmadım. Hastanelerin bir çevre yönetim birimi olması gerektiğini yada dışarıdan bu hizmeti sağlayabileceklerini biliyordum. 2017 Temmuz ayında mezun oldum. 2 aylık süre dışında mühendislik yapmadım. 1 buçuk sene yazılım firmasında proje uzmanlığı yaptım. Çevre Görevlisi belgem var. Hastane 60 yataklı özel bir kurum. Ben hastanenin çevre yönetimi konusunda tek başıma yeterli olabilirmiyim? yoksa benimde bir firmaya bağlı olmam gerekir mi? şartları nasıl oluyor neler yapmalıyım?

Ayrıca konuyla alakalı forumdaki yazıları incelemeye devam ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Üyeler Görebilir
Cansu hanım merhaba, raporlama ve analiz uzmanı ne iş yapar bilmiyorum ama size tavsiyem bir pozisyon için iş görüşmesi yapacaksanız size yüklenmek istenen farklı sorumluluklardan kaçınmanız, yada bunlar için ekstra bedel istemenizdir. Zira hastanelerde çalışan sayısı fazladır eğitimler yoğun geçer, atık çıkışları genelde yoğun olur, ayrı bi yönetmelikleri vs var tıbbi atıkların. Sadece çevre yönetimi hizmetlerini yaparken bile zorlanabilirsiniz ki size bunu ekstra olarak yüklemek istiyorlar, gerçekten iyi düşünün derim. Forumda hastanelerde çevre görevlisi olarak çalışan arkadaşlar var iş yükü ve temposu ile alakalı daha sağlıklı bir bilgi verirler.

Üyeler Görebilir
Yorumunuz için teşekkür ederim. Henüz işin çevre ile ilgili kısmına kesin gözüyle bakmadım. Yazılımla ilgilenip raporlama yapacağım. Bu bana ekstra sorulan bir soru oldu tabiki ekstra ücretle geri dönüşü olacağını belirttiler. Bende araştırma yapmam gerektiğini bu konunun ayrıntılı olarak sonradan görüşülmesi gerektiğini belirttim. Şimdilik bilgi toplamaya çalışıyorum. Taşlar benim nezlimde yerine oturunca bir değerlendirme yapıp yoluma devam edeceğim. Süreç yorucu ve meşakkatli olabilir dediğiniz gibi. Yinede bilgi almak istedim :)

Üyeler Görebilir
Sizi ecbs üzerinden işe giriş belgeniz ile çevre görevlisi olarak gösterebilirler bunda bir sıkıntı yok.

Yapacağınız raporlama ve analiz uzmanlığı işinin yoğunluğunu bilmiyorum fakat hastanelerde Serkan Bey'in söylediği gibi eğitimler ve atık yönetimi sizi yorabilir.

Sıkı çalışma ile yeterli olma şansınız mevcut (raporlama ve analiz uzmanlığı aşırı yoğun bir iş değilse).

Bunun dışında yapmanız gereken işlemler için forumdaki konuları inceleyebilirsiniz, ayrıca kafanıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırız.

Üyeler Görebilir
cansu ekinciÖncelikle şimdiden hayırlı olsun . Hastane ,fabrika , sanayi yerleşimleri gibi yerlerde her zaman bir çevre mühendisi olmalı demişimdir. Atık olsun , eğitimler olsun size bilgi , tecrübe katacaktır . Cansu hanım , yoğunluk ve yorgunluk elbette olacaktır ( size zarar vermeyecek şekilde) . Ama bir de hastaneyi , onlara vereceğiniz atık olsun , çevre olsun ya da diğer alanlardaki eğitimleriniz size hayatınızda tecrübe sağlayacaktır. Yaptığınız ve yapacağınız her şeyin hakkının verilmesiyle inşallah mutlu olursunuz . Tekrardan tebrik ederim .

Üyeler Görebilir
Aslında tam olarak sizin gibi düşünüyorum. Özel sektörde kimsenin yeri sürekli ve garanti değildir bulunduğum işe tabiki sahip çıkacağım. Fakat şartlar ne gerektirir belli olmuyor olurda ayrılmak zorunda kalırsam uzmanlığımın yanında ben kendi mesleğimi bırakmadım yinede biseyler yaptım diyebilmek ve bunu tecrübe olarak kayıt altına almak çok mantıklı geliyor. Bu işi araştırıp devamlılığını sağlamayı çok istiyorum şuan. Umarım istediğim ve planladığım gibi olur. Tekrar teşekkür ederim cevabınız için ☺️

Üyeler Görebilir
Çok güzel düşünüyorsunuz . Hayat mücadeleyi sever , mutlu olmak , çabalamak ve öğrenmek bizleri her zaman olgunlaştırır . Zaman ilerledikçe çok daha güzel yerlere gelmeniz dileğiyle iyi çalışmalar ?

Üyeler Görebilir
Yapacağınız işin arkadaşların dediği gibi zor olduğu, işin içinde sadece Çevre Mevzuatının da olmadığı, yani başka meslek gruplarıyla iletişim halinde olacağınız bir iş. Tıbbi Atık Yönetimindeki uygunsuzlukların cezası yüklüdür. 100000 TL den başlayan cezalar var.

Allah utandırmasın.