Hastanelerde sks denetimi geçirmiş çevre mühendisleri

Üyeler Görebilir
Merhabalar,
Danışmanı olduğum hastane ilk kez SKS denetimi geçirecek. Yeni bir çevre mühendisi olduğum için bu benim için de bir ilk olacak. Acaba hiç Sağlık Bakanlığı'nın bu denetimini geçirmiş biri var mıdır? Atık yönetimi (haliyle özellikle tıbbi atık, atıkçı personel vs.) süreçleriyle alakalı sorulabilecek, bakılabilecek, özel olarak daha ihtimam gösterilmesi gereken konular nelerdir?

Bir de geçtiğimiz ağustos ayından itibaren tıbbi atıkları toplayacak olan personele MYK onaylı sertifika zorunluluğu geldi. Ancak sertifikaların SKS'ye yetişmesi pek mümkün gözükmüyor. Bu konuda eksi puan almamak için başvuru maillerini göstermek yeterli midir? En az kaç kişiye bu sertifikayı aldırmak gerekir? (Bu sertifika bakanlık tarafından verildiğinde 4 kişiye aldırmıştık ancak yeni yönetmelikle geçerliliği kalmadı haliyle)

Şimdiden teşekkür eder, herkese iyi çalışmalar dilerim.

Üyeler Görebilir
Merhaba;
özel bir hastanede isg uzmanı ve çevre müh olarak çalışıyorum. 1 ay önce sks denetimi geçirdik. Atıklar ve atık alanları ile ilgili hiçbir şey sormadılar. Sadece teknik ve hizmet olarak iki gruba ayrılıp denetlediler. İş güvenliği risklerine acil durum eylem planlarına vb. baktılar. ama atıklarla ilgili en ufak soru bile sorulmadı. Bence çevre dosyanız tabiki yine de tam olsun. Tüm belgeleri atık gönderimleri tıbbi atık kabul belgesi vb. gibi. Sahada da atık ayrıştırma ve toplama doğru yapılırsa hiçbir sorun çıkmaz. Çünkü kalite üzerine Teknik ve hizmet odaklı bakıyorlar.

Üyeler Görebilir
Merhaba, hastane çevre yönetim biriminde görev alan çevre mühendisiyim. SKS denetimini çok geçirdim, hepsi birbirinden farklıydı. İlden ile bile değişiyor. Bazen atıkla ilgili soru gelmezken bazen de didik didik edebiliyorlar. Sahada atık depolama alanlarımıza ve gezdikleri noktalarda atık toplama ekipmanlarımıza bakmışlardı. Yine sahada doğrudan personele şu şu atığın çıkarsa nereye atıyorsun gibi sorular da sorulmuştu. Yardımcı personele rastgele tıbbi atık döküldüğünde ne yaparsın gibi sorular sorup dinlemişlerdi. Döküman bazında ise atık yönetimi konusunda hazırlanan atık planlarına, atık envanter listelerine baktılar. Aslında dikkat ettikleri şu oluyor; yapılan her şey kayıt altında ve daha önceden tanımlanmış mı? Dökümanlarda da bunları incelemişlerdi. Bir de rastgele personel adını sisteme girerek aldığı eğitimlere bakmışlardı, kurum içi atık eğitimine katılınıp katılınmadığı kontrol edildi.
Bu ay farklı illerimizde SKS denetimi geçireceğiz biz de. Bakalım bu seferkiler nasıl olacak? : )

MYK belgeleri henüz bizim de yok, planlama ve organizasyon gerektiren bi süreç olduğu için bu yıl içerisindeki denetimlerde çok takılacaklarını sanmıyorum.

Üyeler Görebilir