iç tetkik raporu

Üyeler Görebilir
2018 yılı TAT prosesi için iç tetkik raporu örneği olan var mı? Hazırladığım raporun bazı bölümlerinde sıkıntı yaşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Üyeler Görebilir
@S. GÖÇ
Sadece TAT olarak değilde içinde Geri Kazanım prosesıde mevcut bulunan iç tetkik örneğim var. Hangi kısımlarda sıkıntı yaşadığınızı söylerseniz yardımcı olmaya çalışalım

Üyeler Görebilir
4 bölümde bölüm no ek2 kapsamına göre 8- atık yönetimi diye düşündüm. fakat faliyet adını 8.1 ve 8.2 ikiside bizde bulunmakta. hem tehlikesiz atık hem ambalaj atığı toplama iznimiz var. iki başlığı da yazdım problem olur mu?

ek olarak TAT prosesi ile ilgili olmayan kısınları format üzerinden kaldırayım mı yoksa formata göre o başlıkları silmelimiyim.

Üyeler Görebilir
Mevcut bulunan faaliyet kodlarını yazmanız sıkıntı yaşatmaz. Zaten yazmanızda gerekmekte.
Ben kendı tesisim hangi bölümleri kapsıyorsa onları dahil ettim, ilgisiz kısımları kaldırdım raporda, bi sıkıntıda yaşamadım.

Üyeler Görebilir
tat prosesi için hazırladığım iç tetkik raporunda atık yönetimi kısmında

İşletmede üretim, ofis ve idari bölümlerde;

-15.01.01, 20.01.01 kodlu kâğıt-karton atıklar
-15.01.02, 200139 kodlu plastik atıklar
-20.03.01 kodlu evsel atıklar
-18.01.03 kodlu tıbbi atıklar
-08.03.17 kodlu baskı tonerleri
-20.01.40 kodlu metal atıklar
-16.01.03 ömrünü tamamlamış lastikler

belirlediğim genel atıklar bunlardır. ayrıca tesis dışında belediye konteyneri bulunmakta ve tesiste jeneratör bulunmamaktadır. prosesten çıkan atık yok gelen tüm ambalaj ve tehlikesiz atıklar satılıyor. atık yönetim planı ve atıklara ilişkin beyan kısmını düzenlemek için herhangi bir belgeye ihtiyacım varmı? ek olarak benden önceki çevre mühendisinin iç tetkik raporu ortalıkta yok. aradığımda ise sana yardımcı olamayacağım dosyada olması lazımdı dedi. bana ve çalıştığım yere ne gibi zararı olabilir.

ayrıca iç tetkik raporunu kendi arşivimizde saklamamız yeterlimi? il çevreye yada sisteme yüklememiz gerekli mi?

Üyeler Görebilir
@S. GÖÇ

tesisin mevcut atık yönetim planı onayı varmıdır?
Eski mühendisin sana yardımcı olamayacağıda ayrı bi bencillik tabiki, ama sen kendi iç tetkik raporunu hazırla. Sana zararı olacağını düşünmüyorum fakat tesis dosyasında bulunması avantaj olurdu.
İç Tetkik raporunu dosyanda tesis yetkilisi imzası ile bulundurman yeterli.

Üyeler Görebilir
malesef atık yönetim planı onayı ile ilgili yazı vb. hiç bir şey dosyada yok. atık yönetimi danışmanlık firmasına mı hazırlatmam lazım yoksa kendimde yapabilirmiyim.

atık beyanı yapmam lazım sanırım birde ama 2017 yılı için kayıtlı herhangi bir çıkışta yok.

yardımınız için tesekkür ederim.

Üyeler Görebilir
ÖTL ve bir kaç araçtan çıkan akü var. vinç kullanılıyor şuan için yağ değişimi söz konusu değil ama ilerde illaki oluşur. ayrıca hurda metal ile gelen atıkların parçalandıktan sonra oluşan atıklar var. kablo dış plastikleri var onlarıda satamamışlar. onun dışındayazıcı var . kartuj daha değiştirilmemiş ama illaki değiştirilcek. gözlemlediklerim bunlar.

2017 beyan sisteminde hiç biri için çıkış yapılmamış. bunları bu sene için çıkış yapcam. bu neden le 2018 beyanı olarak mı vermem gerekli yoksa bu sene için beyanda eklemelimiyim.

bir de kendi ambalaj atıklarımızı metal, kağıt ve plastik olarak işlediğimizde herhangi bir problem var mı. çünkü büro kısmında oluşan kağıt ve naylon tarzı atıkları sisteme işlemeden ayrıma yollamışlar. mesela bürodaki eski sandalye ve masalar değişcek büyük ihtimal bunları atık olarak kendi tesisimizde değerlendireceğiz.

sistemden kendi atığım olarak mı girmeliyim. ne yapmalıyım?