Öncelikle Murat beye uyarısından dolayı teşekkür ediyorum fakat facebook çıktığından beri isim soy isim vermenin bir sakıncası kalmadı çünkü her türlü bilgimiz var nerdeyse orda.
Konumuza dönelim.
Semra hanım öncelikle şunu belirtmek isterim. Şuan yaşadıklarınızı bende çok yaşadım gerçekten zor bir durum. Ama umudunuzu kaybederseniz bu daha da kötü bir durum. Haklısınız tecrübesiz eleman fazla aranmıyor benim şuanki çalıştığım yerde aramıyordu. Ama bu her zaman böyle gidemezdiya. Oturup düşündüm ne yapmak lazım diye.
- Öncelikle ne yapabildiklerimizin farkında olmamız gerekiyordu. Bu gerçekten önemliydi.
- Daha sonra da kendimizi iyi bir şekilde ifade etmemiz gerekiyordu. Ama nasıl iş görüşmesine bile gidemiyoruz demeyin. Çünkü kendinizi ifade etmeye CV nizden başlıyorsunuz aslında.
- Kararlı olmak gerekiyordu, kendinize bir hedef belirleyip ona doğru koşmak gerekiyordu. Hedefi olmayan kişiler inanın özel sektörde çok kolay kayboluyor.
Bu kısımlar kısmet özetledi bence sorunu. Peki iş bulamıyoruz boş mu duracağız. Tabiki hayır. Kendinizi geliştirin. Çalışıyorum uykusuz kalıyorum ama yeri gelince yine bana faydalı olacak kurslara gidiyorum. Makale okuyun kitap okuyun bilgilerinizi sürekli canlı tutun. Hatta okumayın bunlar ne yapmış diye düşünün anlamaya çalışın. Emin olun bu bilgileri hiç bir zaman unutmazsınız ve bunlar size iş görüşmelerinizde çok faydalı olur.
Geldik en önemli kısmına girişmci olun. Ben mezun olduktan sonra şehrimdeki tüm firmaları aramıştım internetten hepsine ayrı ayrı CV göndermiştim. İş ilanını görmediğiniz firmaların dahi size döneceğini göreceksiniz. Sizde cv gönderin mümkünse elden verin. İş ilanlarını takip edin firmalar ne istiyor bende varmı diye karşılaştırın yoksa tamamlayın.
Yeni mezun kişilere firma sahipleri her zaman temkinli yaklaşıyor. Ama emin olun sizde bir ışık gördükleri zamanda kaçırmazlar ellerinde tutmak isterler.
Biraz uzun oldu ama olsun. Elimden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışırım.
Selamlar.