Arkadaşlar, konuyla ilgili baya bilgi sahibi oldum paylaşayım istedim,
İş Güvenliği Uzmanlarının eğitimleri, eğitim verebilecek kuruluşların özellikleri, başvuruda istenen belgeler ve iş güvenliği uzmanları eğitimleri ve sertifikalandırılmaları ile ilgili düzenlemeler, 15 Ağustos 2009 Tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe giren, "İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri Hakkında Yönetmelik" ile düzenlenmektedir. Sertifika eğitimleri ÇASGEM'in yanısıra, özel ve kamu kuruluşları ve üniversiteler tarafından uygulamalı ve pratik olarak verilecek, sertifikalar ise İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak sınav sonucunda verilecektir.
bu yazı
sitesinden alıntıdır.
Bu konuyla ilgili araştırmalarım neticesinde öğrenmiş olduğum kadarıyla; Bakanlığın kendisi eğitim açmayı düşünmüyor gibi, bu işi tamamen özel sektörde kendisi tarafından yetki belgesi vereceği firmalara devredecek yani eğitim için taşeron kullanacak, bu yetkilendirilmiş firma sayısı 3-5 gibi belirlenen bir sayıya ulaşınca hepsine son hazırlıklar için zaman verilecek ve bakanlığın belirlediği tarihte eğitimler tüm özel kuruluşlarda başlayacak (aynı anda) buradan eğitimi alan kişiler eğitim sonrasında bakanlığın CASGEM'de açacağı sınava katılacaklar ve sınavda başarı elde edenler sertifika sahibi olabilecekler.
Özel sektörde yapılacak eğitimlerle ilgili başvuru ve hazırlıklar firmalar tarafından sürdürülmekteymiş.
Öğrenebildiğim kadarıyla 2009 Aralık sonu yada en geç 2010 Şubatta kurslar başlayacakmış. (tahmin edilen tarihler)
Eğitim ücretlerini bakanlık belirleyecek ve tüm yurtta standart olacakmış. Eğitim 1 hafta teorik-uygulamalı sonrasında ise İNTERNETTEN ONLİNE devam edecekmiş (ilginç) yanlış hatırlamıyorsam toplam 180 saatti.