• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ISO9001 Standart

GizemG.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Nisan 2020
Şehir
İstanbul
Firma
ARITMA YAPI ENDÜSTRİSİ VE ARITMA SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş (İSTANBUL)
Merhabalar, bana ISO9001 Standardına ait satın alma süreci akım şeması lazım. Yardımcı olur musunuz?
 
talep fomu açılır hangi birim talep ediyor ise ne lazım ise yazılır satın almacıya teslim edilir satın almacı ilgili müdür ile görüşüp karara varır satın alınacak kalem ile ilgili teklif toplanır gerekli satın alma gerçekleşir ...
[automerge]1585743105[/automerge]
istediğiniz bir döküman mı acaba tam anlayamadım ?
 
Öncelikle teşekkürler. Excel dosyası olarak aşamaları, şema oluşturmam gerekiyor.
 
Öncelikle '' ISO9001 Standardına ait '' demenin yanlış olacağını belirtmek isterim. Denetmen standartlar için sizden sabit bir şema ya da excel şablonu istemez, Firmalara göre birimler farklılık göstereceği için İşletmenin Organizasyon Şemasından yola çıkarak Ferhat Bey'in de söylediği aşamaları baz alıp, firmaya özgü olacak şekilde sistemin sürekliliğini de kapsayacak satın alma süreci oluşturmalısınız.
 
@Cihan Top Merhaba, öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.

Sizinde belirttiğiniz üzere organizasyon şemasından yola çıkarak kendi çalıştığım firmanın satın alma süreçlerini aşamalandırıp bir taslak oluşturdum. Ki takdir edersinizki 'Satın alma süreçleri' dendiğinde o süreçlerdeki aşamalar baz alınır bu konuda Ferhat Bey'in de sıraladığı gibi aşamalarda sıkıntım yok.
Fakat bahsetmiş olduğum standart üzerinden akış belirlemem gerektiği bildirildi. Bu kısımda benim bildiğim kadarıyla aşamalar zaten standartlara göredir. Bu konuda bilmediğim, yanlış bildiğim bir fikir var ise o konuda yardımınızı bekler tekrar teşekkür ederim.
 
@GizemG. Merhaba,

Oluşturmuş olduğunuz taslağı bir sisteme dökmelisiniz.Tüm ISO Standartları terimsel kavramlarından kaynaklanabilecek karışıklıkları gidermek için 10 ana madde adı altında toplanmış olup, her bir standart içeriğine baktığımızda başlık isimleri farklılık gösterse de aynı düzende karşımıza çıkmaktadır. Aşamaları bu 10 madde doğrultusunda ilerleyerek, ''Satın Alma Faaliyeti'' standartın hangi başlık altında incelenmesi gerektiğini karar verip ilgili maddelerce belirtilen durumları kapsayabilecek bir sistem oluşturmanızdır. Standartların üzerinden akışın bu şekilde olabileceğini düşünüyorum. Yanlış anladıysam lütfen düzeltiniz.
Satın Alma süreçleri için, bir satın alma prosedürü oluşturmanızı ve bu prosedüre dayanarak ilgili dökümanları eklemenizi tavsiye ediyorum. Örneğin Satın Alma Teklif İsteme ve Sipariş Onay Formu, Ürün/Malzeme Deneme Formu vb.
 
Üst