Kütle denge sistemi hk.

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Geri kazanım lisansı bulunan firmamızda, kapasite raporunda ürün tanımı “kırılmış plastik” olarak yer almakta olup, tesiste yalnızca kırma işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, tesiste elde edilen kırılmış plastiğin, geri kazanım tesisine KDV uygulanarak plastik hammadde olarak satılması mümkün müdür? Satış yapılması planlanan firma, söz konusu malzemeyi granül üretiminde hammadde olarak kullanmaktadır.
Yönetmelik ve genelgede, geri kazanım tesisinden elde edilen ürünün başka bir geri kazanım tesisine satılamayacağına ilişkin açık bir madde göremedim.
Yalnızca satın alınan atığın tekrar geri kazanım tesisine gönderimi yasak olarak biliyorum. Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Ayrıca, çevre lisans yenileme süreçlerinde mevcut TSE belgesinin güncellenmesi veya yenilenmesinin gerekip gerekmediği konusunda da bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
Anonim (8d5c)Merhaba üstad,

1-) Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesisleri Lisans Uygulama Rehber'inde 2 durum var. Siz almış olduğunuz atığı kırma işleminden sonra atık olarak gönderiyorsanız kdv'den muaftır. Bu tür atıkları geri kazanım tesisine göndermeniz gerekir. Diğer durum ise almış olduğunuz atığı kırma işleminden sonra yarı mamul olarak granül üretimi yapan tesisie gönderiyorsanız kdv uygulanması gerekir.

2-) Geri Kazanım lisansına sahip firmalar almış olduğu atığı işlemek zorundalar.

3-) Geri Kazanım lisans yenileme işlemlerinde ürünün özellikleri gösteren TSE onaylı analiz raporunun güncel olmasında fayda var. Yine bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğüne sorabilirsiniz.

Yukarı da bahsettiğim uygulama rehberini mutlaka inceleyin.​
 
Üst