KÜTLE DENGE ONAYLARININ KALDIRILMASI TALEPLERİ - 03.02.2016 11:31
Bilindiği üzere Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında Geçici Faaliyet Belgesi (GFB) veya Çevre İzin ve Lisansı almış olan atık işleme tesisleri aylık kütle denge raporlarını Atık Yönetim Uygulaması üzerinden doldurup onaylama işlemlerini gerçekleştirmektedir. Kütle Denge Formları girişleri yapılırken zaman zaman kullanıcılar tarafından bazı hatalı veya eksik veri girişleri yapıldığına dair başvurular telefon, e-posta ve Atık Yönetim Uygulaması içerisinde yer alan “Sorun Bildir” kısmından yapılmakta ve bunların düzeltilmesi için sistem üzerinden yapılan “Onay” işleminin iptal edilmesi talep edilmektedir.
Ancak İzin ve Lisans Dairesi tarafından söz konusu “Onay” işleminin iptal edilmesinin İzin ve Lisans alma süreci içerisinde çeşitli problemlere neden olduğunun bildirmesi ve yapılacak işlemin kendi bilgileri dahilinde yapılması gerektiğinin talep edilmesi nedeniyle yeni bir düzenleme gerekliliği oluşmuştur.
Bu kapsamda, Kütle Denge Form onaylarının kaldırılması talebi işlemlerinde 15 Şubat 2016 tarihinden itibaren sadece resmi yazı ile gerçekleştirilen başvurular kabul edilecektir. Gerçekleştirilen bu başvurularda onay kaldırma talebinin gerekçelerinin de yer alması gerekmektedir. Resmi yazı ile başvuruların; ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, İzin ve Lisans Dairesi Başkanlığına yapılması gerekmektedir.