Merhaba Arkadaşlar,
Kafama takılan bir soru var. Eayp kapsamında İstaç'a göndermiş olduğumuz atıklar var ve bunlar gönderildikten sonra Raporlar kısmında dönem içi tüm atık hareketleri kısmına düşüyor. Bu atıklar kaldırılmalı mı diye bakanlığa daha önce yazmıştım, onlarda aşağıdaki şekilde dönüş yaptı ve bende kaldırdım. Ama şöyle bir durum var onlar bu atığı ana binada oluşan atık gibi düşünüyor fakat tesise elektronik atık vs. bir sürü yabancı malzeme gelebilir. Bunlar ne yapılmalı kapsamdan çıkarılmalı mı kalmalı mı? Çok kafa karıştırmak istemiyorum aslında onlar düz baktıkları için ama içime de sinmiyor.O yüzden fikrinizi almak istiyorum. Birde tabi bu atıkları aynı yerde biriktiriyorsun toplu gidiyor, bu tesisten çıkan bu ana binadan diye toplam miktar üzerinden nasıl ayıracağız?
Sayın İlgili,
Prosesinize girmeyen ya da prosesinizden çıkmayan, tesiste üretilmiş olan atıkların Kütle-denge kapsamında olması gerekmemektedir.
Bu nedenle kütle-dengenizde giriş ya da çıkış olarak görünmeyen bu atıkları kapsamdan çıkarabilirsiniz.