Kapasi̇te yeni̇lemede çed etki̇leni̇r mi̇?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (7ea7)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba,
Kapasite süresi yaklaştığından yenilemeye gittik. Çevre izin konumuz dahilinde önceki kapasitede makine teçhizatta bulunan kablo soyma makinesi üretim bilgileri kısmında eklenmemiş, yenilenecek olan kapasitede eklenmesi durumunda toplam miktar artmış oluyor. Bu durum ÇED'i etkiler mi? Görüş alınması gerekir mi?

Üyeler Görebilir
Merhaba daha önce çed ile ilgili daha önce alınmış kararınız varmı tam üretim konunuz nedir onu bilemiyorum ama. Normal şartlarda sormanız gerekiyor

Üyeler Görebilir
Daha önceden alınmış Çed Gerekli Değildir Kararımız mevcut. Tehlikeli/Tehlikesiz Atık Ön İşleme faaliyet sürdürmekteyiz. Süresi bitecek olan kapasite raporunda da kablo soyma makinesi vardı ama üretim bilgilerine miktar bilgileri eklenmemiş. Güncel kapasitede ise eklenilmesi gerekiyor. Bu durumda ne yapmalıyım?

Üyeler Görebilir
ÇED Yönetmeliği tesisin toplam kapasitenin Ek-2 listesindeki kapasite miktarını karşılaması veya aşması durumunda PTD, Ek-1 listesindeki kapasite miktarını karşılaması veya aşması durumunda ÇED dosyasının yazılmasını ister. Çevre İzin/Lisans Yönetmeliği gibi 1/3 oranı veya başka bir oran yoktur. Bundan dolayı kapasite raporundaki her bir artışın yönetmelik eklerine göre değerlendirilerek aksiyon alınması gerekir. Aksi halde tespiti durumunda cezai işlem uygulanabilir.

ÇED Yönetmeliği;
Kapasite artışları

MADDE 20-
(1) "ÇED Olumlu" veya "ÇED Gerekli Değildir" kararı bulunan ve eşik değeri olan projelerde yapılacak kapasite artışı ve/veya alan genişletilmesinin planlanması durumunda, her bir kapasite artışı miktarının mevcut proje kapasitesi ile toplanması ve bu toplamın;

a) Ek-1’deki listede yer alan eşik değer ve üzerinde kalması durumunda, 8 inci madde kapsamında başvuru yapılması gerekmektedir.

b) Ek-2’deki listede yer alan eşik değer ve üzerinde kalması durumunda, 16 ncı madde kapsamında başvuru yapılması gerekmektedir.

(2) “ÇED Olumlu” veya “ÇED Gerekli Değildir” kararı bulunan projelerde kapasite artışı ve/veya genişletilmesinin planlanması halinde, planlanan projenin etkileri, mevcut karara esas çevresel etkiler ile birlikte kümülatif olarak değerlendirilir.

Üyeler Görebilir