Kapasite artışı hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (b3f3)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar,

Bir firmamızda 1/3 oranında kapasite artışı yaşandı ve kapasite raporuna teşvik sebebiyle işletildi. Makinenin başta kullanıma alınacağı ancak daha sonrasında 2025 yılı içerisinde kullanımı planlanmadığı söylenmiştir. Hatta ait baca vb. hazır değildir. İl Uygunluk başvurusu yapılmış ve il Çevreye verilen yazı ile birlikte kullanım planlaması yapılmadığından başvuru iptali gerçekleşmiştir. firma hattı devreye aldığında tekrar başvuru yaptığımızda kapasite artışı 90 gün süresi geçtiği için herhangi ceza bedeli ödenir mi? konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Üyeler Görebilir
Merhaba. 1/3 oranındaki artış tesisin toplam kapasitesi mi yoksa TABLO : II YILLIK ÜRETİM KAPASİTESİ bölümündeki kırılımlar bazında mı değerlendiriliyor?
Örneğin; çevre iznine tabi olan üretim miktarı değişmedi ancak kapsam dışındaki faaliyetlerin kapasite artışından dolayı toplam kapasite arttıysa çevre izni yenilemek gerekli midir?

Üyeler Görebilir
Yavuz İçmezMerhaba,

Madde tam olarak şu şekilde geçiyor:
"4) İşletmenin toplam üretim ve/veya atık tüketim kapasitesinin en az 1/3 oranında artması veya artış miktarının EK-1’de bulunan liste kapsamında yer alması,"

Yani izni aldığınız dönemde belirtilen kapasite miktarının kümülatif olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Elbette bazı İl Müdürlüklerinin farklı uygulamalar yaptığına şahit olabiliyorsunuz. Bu yüzden dilerseniz ivedilikle İl Müdürlüğünüze görüş sorabilirsiniz. Görüş gelene kadar da, sanki başvuru yapacakmış gibi dokümanlarınızı hazırlamış olursunuz.

Üyeler Görebilir
merhabalar kolay gelsin , 2 ay önce izin belgesini yenilediğim ek 2 kapsamındaki firmam ekspertiz raporunu güncelliyerek 1/3 oranında kapasite artışı oldu çevre izin yenileme kısmına girdiğimde bu görüntü çıkmaktadır. kapasitem artmasına rağmen halen tesisim ek 2 olmaktadır. diğer sekmesini seçip öle mi devam etmem gerekiyor ? Ekran görüntüsü 2026-06-09 112053.webp

Üyeler Görebilir