• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KDS Sisteminde Proses Ekleme

Tuğçe U.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mayıs 2021
Şehir
Konya
Firma
Güzeller Kağıtçılık ve Ambalaj Atıkları Toplama Ayıklama Tesisi
Merhaba,
İşe başlayalı birkaç ay oldu ama ilk kez bu sistemi kullanacağım.Atık girişini ve çıkışını yapabildim.Ama Proses Ekleme/Düzenleme kısmında takılı kaldım.Acaba benden istenen şey o ay içindeki tüm giriş ve çıkış miktarını toplu şekilde girmem mi?
Ben mayıs ayı için hesapladım ;
Giren Karton : 30.600 kg
Plastik : 750 kg
Çıkan Karton : 25323 kg (Ama plastik çıkışımız olmamış o ay )
Karton için baktığımda eğer verilen değerleri yazarsam 5000 kg küsür fire olarak düşmez mi? Plastik de aynı şekilde..
Bu işlemin mantığı nedir yardımcı olur musunuz?
 
yada tesisiniz beledıye ıle çalışıyorsa tum gıren atıklar karısık ambalaj atıgı olarak tesıse alabılrsınız. sonuc olarak tesıs de ayıklandıktan sonra pet plastık karton vs olarak grup olarak cıkıs ıslemıne tabı tutabılrsınız.
 
Öncelikle teşekkür ederim, hayır belediyeyle çalışmıyoruz.Gelen atıkları ayrı ayrı işliyorum.
Peki,yaptığım şey doğru mu? Ay içindeki tüm atıkları toplayarak sisteme girmek yani
 
Tuğçe U.Üstadım Merhaba,

Kütle denge sisteminde gelen ve giden tehlikesiz atık bilgilerini girdikten sonra proses işlemlerinde çıkan atık/ürün +fire miktarını baz alarak gelen tehlikesiz atık miktarını baz almalısınız. Örneğin;

Atık üreticisinden 500 kg 040222 işlenmiş tekstil elyafı atığı aldınız. Bunun 250 kg'mını geri kazanım lisansına sahip firmaya gönderdiniz. Malzemenin içerisinden 30 kg fire çıktı.
Stok: 500-250-30=220 kg.

Proses işlemlerini yaparken fireyi sistem otomatik olarak hesaplıyor ( Manuel olarak girilmesine gerek yoktur).

Proses işlemleri;
Giden atık 250 kg, fire 30 kg. Giren tehlikesiz atık miktarına 250+30=280 kg yazmanız gerekir. Eğer siz 500 kg yazarsanız sistrm 500-250=250 kg miktarını fire olarak hesaplar.
 
1624517163736.png
Stok kısmında proses çıktısı atık diye bir şey yazıyor ama ilk kez böyle bir yazı düşmüş,alt satırlarda göremedim.Bir yerlerde yanlışlık mı yaptım acaba
 
Tuğçe U.Mayıs ayında Prsoses çıktısı görünüyor. Proses yaparken karışık ambalaj içerisinden kağıt miktarını mı seçtiniz acaba.
Örneğin Proseste girdilere 150106 Karışık ambalaj yazıp çıktılara karışık ambalaj içerisinden belli miktar kağıt miktarı çıktı yaptıysanız öyle oluyor. Kütle denge Raporlar kısmından bakabilirsiniz belki. Nisan ayından devreden mayıs ayında giren ve tesis dışına gönderilen verilere.
Kendi yorumum bu yönde. 🙂
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üst