• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kgs3 nasil yapilir?

Nagihan Arat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Aralık 2011
Firma
Power Projects OMV CCPP Samsun/Turkey
Herkese Merhaba;

KGS3 nasıl yapılır, gerçekleştirdiğimiz işlemler için tutmamız gereken bir format var mıdır?
 
Üçüncü Seviye Kalite Güvence Sistemi (KGS3): SEÖS’ün normal çalışma koşullarında sıfır ve span ölçümlerle yapılan fonksiyon kontrolleri sonucu KGS2’de oluşturulan kalibrasyon fonksiyonunun geçerliliğinin kontrol edilmesini diye bir tanımı vardır tebliğde,

KGS3 Sıfır ve span ölçümlerinden ibarettir.Referans gaz ölçüm cihazına verilerek,sıfır N2 gazıyla sıfır ve kalibrasyon sertifikası gaz aralığı değeriyle, ilgili gaz verilerek Span ölçümlerine bakılır.Bunun yanında,yaptığın işlemleri dökümante edecek bir yönetim sistemi varlığı gerektirir.
 
Realastala cevap için teşekkürler
Zero ve span kalibrasyonları konusunda az da olsa bilgim var yalnız işin mekanik kısmı zorluyor açıkçası..
Seninde belirtmiş olduğun üzere işin asıl boşlukta kalan kısmı dökümante.. bir format yada şeması var mıdır?
 
Bir formatı yok.Tebliğde yazan müdahale raporu,tasdik raporu,kalibrasyon raporu gibi üç tane form oluştur.

Müdahale Raporu= Seös cihazına imalatçı tarafından yapılacak, büyük müdahaleleri karşılıklı imzalar çerçevesinde ve bir üst kademenin onayıyla raporlanacak bir form olsun.

Tasdik Raporu=Senin kendi içinde yapacağın müdaheleleri içerecek,yine bir üst amirin onayıyla gerçekleştirilecek müdaheleler.

Kalibrasyon Raporu = Bu genelde SEÖS yazılımlarında raporlanıyor.(Sıfır ve span şeklinde).Lakin bunu toz ve gaz için ayrı iki form yapabilirsin.Bacada Sıfır span için cıkan arkadaş bu formada bunu manuel olarak yazabilir.

Sıfır ve Spanların nasıl yapıldığını anlatan bir Talimat,
Toz cihazının Tebliğdeki bakımını içeren bir Talimat.(optik yüzeylerin temizliği vs
Gaz Cihazının Tebliğdeki bakımını içeren bir Talimat hazırla.

Tesisinde ISO 9001 varsa,bu söylediklerimin bir kısmı Elektrik Bakım ünitesinin 9001 faaliyetleri altında vardır.Onlarda Revizyonada gidebilirsin.
 
Forumları incelerken gözüme çarpan özellikle SEÖS Tebliği'ne tabii olan firmaların online izleme konusunda neler yapılacağı konusunda süreçler ve alternatif firmalar hakkında bilgi arayışında olduğunu tespit ettik. Bu bağlamda destek ihtiyacınız olursa benimle irtibata geçmenizi rica ederim.

Qualist GreenChimney, Çevre Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) nin Çevrimiçi izlemesi Genelgesinin isterlerine tamemen uymaktadır. Yazılımımız, tamamen kendi uzman Ar-Ge ekibimiz tarafından geliştirilmiş bir emisyon yazılım sistemidir. Aynı şekilde teknik destek hizmetimiz de Ar-Ge çalışmaları tamamlamış olan uzman kadromuz tarafından yürütülmekte olduğu için mevzuat oluşabilecek farklılıklar yada teknik destek ihtiyacı için çok hızlı aksiyon alabilmekteyiz.
Teknik servis kalitemizin üstünlüğüne ek olarak, yazılımı geliştiren firma olarak yazılımımız uygulamaları ve arayüzler
üzerinde sürekli geliştirmeler yapmaktayız. 49 tesis ve 137 bacanın Çevre Bakanlığı veri aktarımını da başarıyla
gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

iyi çalışmalar dileklerimle..
 
Merhaba,
SEÖS kurulumu yapan , önerebileceğiniz firma var mı acaba ?

İyi çalışmalar...
 
Merhaba ALPteknik Kontrol Sistemleri ABB Türkiye distiribitörü Seös konusunda uzman kadroya sahipler ve kendi yerli yazılımlarını kullanıyorlar.
 
Üst