Kimyasal Kayıt Sistemi

Üyeler Görebilir
Merhabalar
Yurtdışından alınan bir ürünün içerisindeki materyalin bir kısmında kimyasal bulunmaktadır. 1 tonu geçiyorsa bu kimyasalın kaydı yapılmalı mıdır? sıvı veya katı olması fark eder mi?
 
Üyeler Görebilir
Merhaba, kimyasalı Türkiye'ye getiren ithalatçınız kaydı yapmalıdır ama eğer ithalatçı sizin firmanız ise sizin kaydını yapmanız gerekir. Sıvı veya katı olması farketmez yasaklı madde listesindeki kapsamı önemlidir. Ona göre ön kayıt yapılır veya muafiyet olur.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba bir konuda desteğinizi rica edeceğim. Eşyalardaki madde kayıtları için de tarihler aynı mıdır? 2021 öncesi Ön kayıt yapılmalı mıdır?
 
Üyeler Görebilir
Ön kayıtların tümü KKDİK Yönetmeliği kapsamında 31 Aralık 2020'ye kadar yapılmalıdır. Eşyalarınızdaki kullandığınız kimyasal maddelerin, maddeyi üreten firma veya ithalatçı tarafından kaydının yapılıp yapılmadığını öğrenmeniz gerekir.
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
gözde yenerAynen ithalatçı sizin firmanızsa siz yapacaksınız. Biz yurtdışından silikon, katalizör ve çeşitli kimyasallar alıyoruz kendi üretimimizde kullanılmak üzere. Aldığımız bazı firmalar biz ön kayıt sürecini gerçekleştiriyoruz dediler. Bazıları ise yurtdışından Türkiye'ye ithalatçı olarak siz getiriyorsunuz bu sebeple ön kaydını siz yapın dediler. Öncelik olarak kimyasalları aldığınız tüm yurtdışı tedarikçilerine bilgilendirme ve süreci nasıl yapacaklarına dair mail atın geri dönüşlerine göre sürecinizi ilerletirsiniz.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
gözde yenerYurtdışı firmalarının Türkiye'de bir merkezi bulunuyorsa kayıt yapıyorlar zaten. Ama Türkiye'de bir merkezi yoksa o zamanda Türkiye'den tek temsilci atayabiliyorlar. Tek temsilci atama konusunda zorunlulukları bulunmamaktadır. İthalatçı olarak sizin yapmanızı isteyebilirler. Tek temsilci atamış Türkiye dışındaki bir firmadan madde, karışım veya eşya ithal eden ithalatçı, alt kullanıcı olarak kabul edilecek olduğundan kayıt yaptırmasına gerek bulunmamaktadır.
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar,




Doğrudan ithal ederek kullandığımız 2 kimyasal hammaddemiz var. Herhangi bir aracı ile çalışmıyoruz.
Bu kimyasallar da farklı bileşiklerden oluşan çözeltiler.
Referans madde olarak 1 seçenek seçebiliyorum sadece. Diğer bileşikleri açıklama kısmına yazmam yeterli olur mu? Yoks her bileşik için ayrı ön-mbdf mi oluşturmam gerekiyor?

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.


Teşekkürler şimdiden.
 
Üyeler Görebilir
elduderinoildiğim kadarı ile çözeltinin içerisindeki her bir bileşik için ön bildirim yapmanız gerekiyor. Aşağıda verilmiş uzantıdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda kayıt rehberinden de bakabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.

Karışım iki veya daha fazla maddeden oluşan bir karışım veya çözelti anlamına gelmektedir. KKDİK kapsamında tipik karışım örnekleri boyalar, cilalar ve mürekkeplerdir. KKDİK yükümlülükleri, her bir maddenin KKDİK kapsamında yer alıp almamasına bağlı olarak bu maddelerin her birine ayrı ayrı uygulanmaktadır.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
arkadaşlar merhaba. kimyasal hammaddeler alarak bu maddelerden yeni fiziksel karışımlar yapıyoruz. Yani ürünlerimiz bu yeni karışımlar. kkdik kapsamında ürünlerimi kaydetmekle yükümlü olur muyum yoksa sadece hammaddelerimi kaydetmem yeterli olur mu? fiziksel karışımla elde ettiğim bu ürünlerim yönetmelikte bahsi geçen karışımlar arasında mı kafam biraz karıştı :(
 
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar,

Firmamız kozmetik sektöründe. KKDİK yönetmeliğinin madde 4: Bu Yönetmeliğin Dördüncü Kısım hükümleri aşağıda yer alan ve son kullanıcıya nihai ürün olarak ulaşan karışımlara uygulanmaz. b bendinde '23/5/2005 tarihli ve 25823 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kozmetik Yönetmeliği kapsamındaki kozmetik ürünler' ifadesi yer almaktadır. Dolayısıyla biz bu durumda muaf mı sayılırız? Konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Üst