• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

kompost tesisi

D. ÖKSÜZ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eylül 2012
Şehir
Zonguldak
Firma
BELEDİYE
Arkadaşlar, küçük bir Belediye olarak ambalaj atığı toplama ayırma ve kompost tesisi kurmak istiyoruz. Sıfır atık planımız var ancak nereden başlayacağımızı ne yapmamız gerektiğini bilemiyoruz. Konu hakkında bilgi sahibi olanlar biraz yardımcı olabilir mi ?
 
Kabaca Aşağıda Uygulayacağınız adımları yazdım.
1-yer seçimi
2-fizibilite
3-ÇED
4-İnşaat
5-İşletme Planı ve Tesis Onayı
6-GFB
7-İşletmeye Alma(Atık Kabulu)
8-İzin Lisans
 
küçük bir Belediye olarak bunları yapmak istemeniz çok güzel. Umarım, hem sorularınızı "HEM DE" tecrübelerinizi bizimle paylaşırsınız....Bazı veya birçok arkadaş katkı/yorum yapacaktır.

Nüfusunuz ve şehir yapısı (tatil beldesi?, vs)? (isim vermek istemiyorsunuz anlaşılan)

(Yazması uzun, vakit alıcı olabiliyor. Siz internetten araştırıp (Tr+İngilizce), detaydaki sorularınızı iletirseniz daha iyi ve hızlı olur)

---- Otomatik olarak birleştirilen çoklu mesaj ----

@katıger


2-fizibilite, başlı başına bir iş, birkaç alternatif ve maliyetiyle hesaplama. Ama korkmayın hepsi yapılır (tabii, iyi fizibilite=iyi mühendis)
 
Yer konusunda sıkıntımız yok alanımız var. Ancak bu fizibilite çalışmasını nasıl yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar :( 26 bin nüfusa sahibiz ve aylık 1.000 ton atığımız çıkıyor. bunun %80 evsel olarak düşünürsek 800 kg evsel atık için hangi sistem uygulanmalı? maliyet analizi falan kafam çok karışık :krktm:
 
@dilber

kompost ülkemizde ekonomik olarak uygulanabiliyor mu? hedefi ne olmalı? Ne kadar teknolojik bir tür olmalı? Soru çok tabii ki....

---- Otomatik olarak birleştirilen çoklu mesaj ----

Sakın yanlış anlamayın, size yazmıyorum genel olarak yazıyorum. bu konularda ne yapılacağı ile ilgili az bilgisi olan belediyelerin deneme yanılma türü işler yapması çok mantıklı değil gibi. Sonuçta ülke kaynaklarının hebası bu.

kabahat Belediyelerde değil tabiiki, bakanlık mı? il müdürlükleri mi, yoksa Belediyeler Birliği mi olması gerekir, Bilemiyorum artık bu konuları (arıtma, çöp, çamur sorunu vesair) bir şekilde organize etmesi gerekmez mi? kaynakların verimli kullanımı için

Siz en iyisini yapıp, Cesaret edip foruma yazmış ve bilginize katkı istemişsiniz.

bu fizibilite için, atık miktarı ve içerik analizinden başlamalı ve bu konularda bazı veya birçok bilgiyi okumak gerekir. Ama bunun yerine bir koordinasyon olsa, belediyeler Hiç olmazsa ilk yıllarda bütçe ayırıp tecrübeli kişilerden hizmet satın alsa daha iyi olur. Neyse konu uzar gider

Benim size acizane tavsiyem bazı belediye ve kişiler bilgisini vermek istemez, paylaşmak istemez ama paylaşmak isteyen de bulunabiliyor. Bu nedenle Daha önce bu işleri yapmış yakınınızdaki büyük şehirlere gidip onlardan bilgi, tecrübe almaya çalışın, firmalara sorun.

internet ve Forum'da bu konulardaki bilgileri okuyun, aklınıza takılan noktaları çekinmeden cesaret göstererek foruma da sorun

iyi çalışmalar….

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


---- Otomatik olarak birleştirilen çoklu mesaj ----

2011 yılı çalışması. Şimdiki durum ne acaba, bilgisi olan?

---- Otomatik olarak birleştirilen çoklu mesaj ----

http://politikam.com/haber/bitki-atiklari-gubre-haline-getiriliyor-h11440.html

http://www.tbb.gov.tr/basin-ve-yayin/duyurular/20160621-belediyeler-icin-ab-destekli-kompost-projesi

http://www.milliyet.com.tr/organik-gubrede-bir-ilk-ordu-yerelhaber-2435908/
 
.....tesisle ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Türel, “Medeni ve çağdaş ülkelere yakışan bir tesis. Biz yurtdışına gittiğimizde, özellikle batı ülkelerinde çöp altındır sloganına şahit oluyorduk. Artık Antalya da, çöp altındır sloganıyla çöpünden elektrik elde eden bir şehir haline geliyor. Burada devasa bir tesis gerçekleştirildi. Hizmete girebilecek noktaya geldi. Tamamen çevreci bir tesis" diye konuştu.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst