• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KPSS Kpss

karabay recep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Kasım 2014
Firma
Şehitkamil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü
kpss hazırlanma hususunda bilgi paylaşımı yapabilecek var mıdır?
 
Hocam 1 yılını heba etmiş birisi olarak verebileceğim tavsiyeler şunlar;
- Çalışmaya olabildiğince erken başla, çünkü sonlara doğru sıkılıyorsun.
- En çok zorlandığın dersi ilk zamanlar çalış ve önceliği ona ver. Ben mesela çalışmaya başladığımda Coğrafya-Vatandaşlık konularını bitirmiştim kurs başlamadan. Ama keşke tarihe daha çok yüklenseydim demiştim o saçma tarih sorularını görünce :)
- Konuları olabildiğince erken bitirip bol bol ve değişik kaynaklarda soru çöz, adı sanı bilinmedik kaynaklardan çok değişik soru tipleri ile karşılaşabiliyorsun çünkü.
- Ama en önemlisi tekrarlarını düzenli yap ve çözebildiğin kadar soru - deneme çöz.
 
peki kpss konusun da kursa gitmem olmazsa olmazlar arasında mı yoksa kendim de disiplin li bir şekilde çalışıp o açığı kapatabilir miyi.?
 
Hocam açıkçası kurs çok önemli değil, artık İhtiyaç yayınlarının veya TeknoFem'in güncel videolarını bulup düzenli olarak çalışırsan sıkıntı olmaz. Bilemediğin soruları da facebook veya forum benzeri paylaşım sitelerinde sorarak çözdürebilirsin :) Ben dersane başlamadan 2 dersin konularını bitirmiştim mesela, dersanenin avantajı seni sistemli çalışmaya itiyor ve tekrar yapmanı sağlıyor. Ama bunları kendin de yapabilirsin :)
 
2014 Kpss'ye girdim ve ilk 100'deyim ancak atanamadım. Her durumu düşünerek karar vermelisin Kpss için. Merkezi alımlardan çıkan kurumlar Çevre Mühendisi alımlarını epey azalttı. 2014 sınavından sonraki atamada da 12 kişi alındı. Alımlar oldukça az ve merkezi atama dışındaki alımlarda da mülakat söz konusu.
Yayın konusuna gelince ihtiyaç - yediiklim - yargı- pegem benim önerilerim konu anlatımı için sadece ihtiyaç yeterli olabilir. Sürekli deneme çözmelisin son zamanlara doğru. Yayın fark etmeksizin. Kpss zorlu ve sabır isteyen bir yol. Kolay gelsin şimdiden .
 
Hocam ben tüm yayınları çözdüm, DATA konu anlatım ve soru bankalarını öneririm, ayrıntılıdır ama emin olun lazım oluyor ayrıntı. İhtiyaç konu anlatım ve soruları da güzeldir. Onun dışında şu an tam hatırlamıyorum ama sonlara doğru zaten sürekli soru çözmen gerektiği için elinde kaynak kalmıyor artık ismini duymadığın kaynaklara yöneliyorsun.
 
Bence KPSS'ye gerçekten girmek istiyor musun öncelikle bunu düşün derim. Yanlış anlama ama arkadaşım 90 küsür aldı, il genelinde 8. oldu ama atanamadı. Sonuç; boşa giden 1 sene ve sonrasında 1500 TL ile danışmanlık firmasında başlamak .. Boşa giden 1 sene diyorum çünkü insanlar maddi manevi heba olup sonuç bu derece acı oluyor.

Türkiye genelinde 12 kişinin - hatta bir daha ki dönem belki 12 bile olmaz - içerisinde olurum diyorsan şimdiden başarılar sana .. Allah yardımcın olsun.
 
Hocam ben çalıştım oldum, isteyip de yapılamayacak bir şey yok :) Yeter ki 1 sene hakkıyla boşa gitsin ve birazda şans işi bu iş, sınavda öyle bir an geliyor ki bildiğin soruyu yanlış işaretliyorsun. Yani birçok etken söz konusu ama inşallah elinden geleni yaparsan karşılığını biraz sabır karşılığında alırsın diye düşünüyorum.
 
şimdi şöyle bir şey de var 90 alıp ta istanbul izmir ankara yani batı kesimde çalışmak istersen bence atanamazsın ama doğu tercih edilirse olabilir 86 ile atanan biliyorum k.maraş dsi ye..cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
 
teşekkür ederiz aydınlattınız ama vurgulamak istediğim düşük puan ile alım söz konusu da oluyor...
 
Hocam geçen seneye kadar en az 50-60 kişi alındı hep. Geçen sene 12 kişi alındı. Genelleme yapmak doğru değil bu yüzden. Ne hükümetin politikasını bilebiliyoruz alımlarda nede diğer etkileri... Ama artık alım bu kadar az olacaksa çok çalışmak değil, daha çok çalışmak gerekecek. Ama seçim zamanları alımların arttığı da bir gerçek sonuçta.
 
Eğer gerçekten ben bu işi yapacağım diyorsan kursa yazıl ve sıkı çalış. Bu işi yapacak mısın? Yoksa olursa olur mu?

Ben 2012 kpss'ye hazırlanma niyetine girdim, bir işte çalışıyordum başlangıçta biraz sınava çalıştım sonra iş yoğunluğu, akşam eve gidince yorgunluk vs derken çalışmadım ve 74 aldım. Sonuç hem kpss'de başarısız oldum hem de özel sektörde kendimi geliştirebileceğim kurs vb harcayacağım para ve zamanı heba ettim.

Sonra 2014 sınavı için tekrar karar verdim ama önceki yıldaki hatamı bildiğim için işe sıkı sarıldım. Kursa yazıldım, akşam soru çözmeye çalıştım ancak yine de iş sonrası verimli olmuyordu ve martta işi bırakıp kendimi kpss'ye verdim. Sonuç olarak 87 puan alıp 61. oldum.

Sonuç olarak eğer bu işi istiyorsan her şeyini buna göre yap ve sıkı çalış. Eğer 12 kişi alıyorlarsa o 12 kişiden biri olmaya çalış hedefin bu olsun.
 
@Sibel Açık Mühendis kadrolarına yapılacak atamalar için müracaat edecekler KPSS-B'ye girmektedir. B gurubu KPSS ise çift yıllarda yapılmaktadır yani 2016.
 
Üst