Kurumsal sürdürülebilirlik raporlama uzmanlığına ilişkin usul ve esaslar yayınlandı

Üyeler Görebilir
Bir zümreye hitap eden, meslektaşlarımızın dışlandığı çok saçma şartlarının olduğu, sınava girmek bu işi yapmak istiyorsan ve tecrüben yoksa 40-50 bin liraya eğitim alma şartı olan bir yönetmelik

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
İrem S.Benim en çok sevdiğim atasözlerinden birisidir. "İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıracaksın". Kimseye lafım yok odayı da savunmuyorum içinde olsam da çok kavgalar veriyorum bu KGK den sürdürülebilirlik işi çıktığından beri. Dava açıldı dava da adım geçtiği için işimden olma seviyesine geldim.
Basitçe bir şey anlatacağım; Çevre Bakanlığı 3 tane galiba taslak yönetmelik yayımladı ETS, Karbon Denkleştirme ve Bir tane daha vardı unuttum. Oda mail attı görüşlerinizi istedi ve 15 bin ya da daha fazla üyesi olan bir odaya 1 tane görüş gelmedi. KGK 4 tane oda destek veriyor SMMM, YMMM TURMOB aklıma gelenler bunlar ve her bir üyesi ayrı ayrı peşine düşüyor sorguluyor destek veriyor.
Şimdi kendi yaptığı mesleği ile ilgili çıkan taslak yönetmeliklere ne olursa olsun görüş yazmayan veya peşine düşmeyen bir meslek grubu (bu durum beni gerçekten çok üzüyor) hiç bir savaşı hakkı kazanması düşünmek hayal ama yine de umut fakirin ekmeği demekten başka bir şansımda yok.
Gelen eleştirilerde genellikle bize mail gelmedi haberimiz yok tarzında teknoloji çağının en parlak dönemlerinde geliyor. Çoğu üyemizin oda mailleri spamda gelen maillere bu zamana kadar bakmamış açmamış spamdan çıkarmamış öylece oturup bekliyoruz kendimize gelinmesini. Maalesef arkadaşlar peşine düşenler bir yerlerde ekmeğini kazanıyor bir şekilde kabul edilir (ben etmiyorum) kabul edilmez ama artık günümüz Türkiye'sinde topluluk olmazsa ona sahip çıkmazsak ufak ufak haklarımız elimizden gidiyor. Şahsi ricam sorgulayın lütfen odaya; taslak çıktından sonra görüşünüz olmayabilir ilgili alanınızda uzmanlığınız da değildir ama Oda ne görüş sundu neler yazdı diye mail atın sorgulayın.

Üyeler Görebilir
M.ALİ ÜNVANAçıkçası şimdiye kadar hiçbir şekilde hakkımı savunmamış, çevre danışmanlığı konusunda amiyane tabirle mesleğimi peşkeş çekmiş odanın üyesi değilim. Mecbur kalmadıkça da olmayacağım. Belki zamanında haklarımız korunmuş olsaydı şu anda birlikte yürüyor olurduk ancak odanın vasfı aidat toplamaktan öteye gitmiyor gözlemlediğim kadarıyla. Bu şekilde çalışmasını devam ettiren bir odaya da görüş gelmemesi gayet doğal diye düşünüyorum. Eğer ÇED imzasında odaya üyelik ön şart olmasa üye sayısı daha da düşük olabilirdi.
Oda benim de dahil olduğum birçok meslektaşımızın gözünde vasıfsız bir kurum.
Yine de teşekkürler cevabınız için. İyi çalışmalar.

Üyeler Görebilir
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Kurumsal sürdürülebilirlik raporlama uzmanlığı sınavına girebilmek için eğitimini nereden alıyoruz?

Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Aslı CAN TATHANAslı Hanım aşağıda bana uygun yerlere göre liste oluşturdum bu firmalarla daha önce işbirliğiniz olmuş muydu sınav tarihi belli mi bilginiz var mıydı

Eğitim Tarihleri:Eğitim Yeri:Eğitim ücreti:
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi A.Ş16-17-18 Ekim 2025 (Tam gün)
23-24-25 Ekim 2025 (Tam gün)
30-31 Ekim / 1 Kasım 2025 (Tam gün
62 saat (9 gün)
TOBB İstanbul Hizmet Binası –
İbrahim Çağlar Toplantı Salonu
Eğitim Yeri Açık Adresi: TOBB Plaza Harman Sokak No: 10 34394 Esentepe/Şişli/İSTANBUL
KDV dahil 42.000,00 TL
Entegre Raporlama Türkiye Ağı (ERTA)13-14-15-16-17 Ekim 2025 (09.00-17.00)
20-21-22-23-24 Ekim 2025 (09.00-17.00)
63 saat (9 gün)
workinton büyükdere ist69000+kdv
üyelere 55000+kdv
İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Akademisi11 ekim-12 ekim c.tesi Pazar
18 ekim-19 ekim c.tesi pazar
21 ekim Salı
24 ekim-25 ekim-26 ekim cuma c.tesi Pazar
01-02 kasım c.tesi Pazar
08-09 kasım c.tesi Pazar
15-16 kasım c.tesi Pazar
81 saat
beyoğlu -ist48000 kdv dahil
üyelere 44500 kdv dahil

Üyeler Görebilir
zhlvntTabloda yer alan firmalar da dahil KGK tarafından akredite edilen kurumların hiçbiri ile daha önce çalışmadım/eğitim almadım açıkçası. O nedenle yardımcı olmam çok zor. Sınav tarihi için de sizin de yukarıda paylaştığınız KGK tarafından yayınlanan 06.10.2025 tarihli duyuruda sınav tarihi ve konu başlıklarının ileri bir tarihte duyurulacağı belirtilmiş. KGK duyurularını takip etmeniz gerekecek.