• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kuyu izni

Görkem G.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Ağustos 2012
Arkadaşlar Merhaba;

Tesiste kullanılan kuyu suyu İSKİ nin sayacından geçmektedir.

Ayrıca bir kuyu suyu kullanma izni almak gerekir mi?
 
@tyener

hangi ildesiniz? DSİ sayaç kullanımını zorunlu hale getirdi, ama dilekçe gönderdiklerini bilmiyorum. dilekçeyi paylaşırsanız sevinirim.
 
@Emrah BOZKURT

Dilekçe derken benden dilekçe istediler onlar yollamadı sanırım yanlış aktardım.
DSİ ile görüştüm onlarda sayaç kartını tam bilmiyorlar evdeki su yüklenen karttan bahsediyorlar fabrikaya kartla su yükletecekler herhalde :)
 
merhabalar. yeniden bu konuyu hortlatmam lazım. istanbulda faaliyet gösteren bir tat'nde çalışıyorum. tesisin bulunduğu alanda araç yıkama vb. işlemlerinde kullanmak için kuyu suyu kullanılıyor yaklaşık 2 yıldır. fakat bu kuyuların kullanımı için herhangi bir izin belgesi vs bulunmuyor. buna karşılık iski'nin su sayacı var ve kullanılan su miktarına göre biz fatura ödüyoruz. kuyu izni için dsi ile mi görüşmeliyim? tesisin bulunduğu aldan da İBB'den kiralık
 
kardeşim DSi bölgeler farklı evraklar istemektedir. sondajcı ve jeoloji müh. beraber yer altı su seviyesi tespiti vb. çalışmalar yapılıyor ve rapor hazırlanıyor genellikle ancak dsi bölgeden gidip hangi evrakları istediklerini öğrenirsen en azından yapılacak çalışmaların neler olduğunu öğrenebilirsin, ayrıca il özel idaresi de veriyor ama büyükşehirlerde kapatıldı diye biliyorum aktif ise il özel idaresine de sorabilirsin
 
Merhaba Çeçilya,

Kuyu izni için öncelikle sondaj kuyusu açtırman gerekir. Bunun için jeoloji mühendisi ile irtibata geçmen gerekir. Bütün işlemleri ilgili firma yapıyor. Daha sonra DSİ ile görüşülerek yeraltı suyu arama belgesi ve kullanma belgesi alınması gerekir. DSİ kuyulara ön izlemeli sayaç takılmasını istiyor ve belli başlı firmalar bu sayaçları satıyor.
 
Üst