• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kuyu suyu izin belgesi!

dutoprak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Mart 2011
Arkadaşlar bir firmam var ve kuyusu mevcut. Kuyusunun derinliği 10 m. altında izini yok , derinliği itibariyle izin almasınada gerek yok ama , acaba ben ekstra bişey yaptırmalımıyım, çevre denetimi esnasında sorun yaşamamak için, gelen denetçiler benden ne isteye bilir, ne yapmalıyım. Şİmdiden tşkler
 
Ali bey geçtiğmiz sene yapılan bakanlık denetimde firmaya eksiklik olarak yazmış il müdürlüğü ama ben araştırdım kuyu derinliği 10m. altında bunada izin alınmıyormuş. Şimdi busene geldiklerinde benden izin isterlermi die endişem, onun yerine ne yapmalıyım ?
 
@dutoprak
Hangi yönetmelikte geçiyo 10m altına izin alınmaması gerektiği. Ve kuyunuzun 10m'den az olduğuna dair yazı, belge mevcut mudur?
 
DSİ'den izin alman yeterli olur, eğer kuyu suyunu işletme içerisinde kullanıyorsan senden kuyu suyu analizi isteyebilirler. Bunun için kuyu suyu anali yaptırman ve DSİ'den izin alan gerekir.
 
dsi kurum görüşü alabilirsiniz kuyunuzun derınlıgını yerını belırten bır yazı yazarsınız dsı'yeonlarda sıze gorus yazarlar bu konuda bır gırısımde bulundugnuzu belgelemıs olursnuz böylece..ayrıca tesıs yetkılısındende yazılı ımzalı bır taahhüt almanızda yararlı olacagı kanaatındeyım..beyanın dogrulugunu kanıtlamanıza ıstınaden
 
Çok tşk ederim. 167 sayılı yeraltı suları hakkındaki kanunda belirtiyor 10 m olayı . Ben en iyisi görüş yazayım. tşler
 
keson kuyulara izin belgesi düzenlenmez. ama elinizde gene de resmi makamdan alınmış yazı olması iyi olacaktır. olmaması durumunda da bi sıkıntı çıkmaz
 
arkadaşlar merhaba ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde çalışıyorum tesis 1.5 yıldır faaliyette ve kuyu suyu kullanılıyor 30m derinlikte izin için neler yapabilirim bir fikriniz var mı?
 
DSİ'ni aradığımda kuyu suyu izin belgesinin veya ruhsatının geçerliliğinin kuyu ömrü boyunca devam ettiğini söylediler, cevap verdiğiniz için size ve @realastala'ya teşekkür ederim
 
Üst