Lab staj defteri hakkında

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Kendi okulumda zorunlu lab stajımı yapmaya başladım. Fakat her gün laba girmiyoruz. Girdiğimizde de bir deney yapıp çıkıyoruz. Onun dışında odada oturup hocanın işlerini bitimesini bekliyorum. Buradaki sorunum okulun staj defterinde bizden istedikleri. Her gün yapılanlar gün gün yazılmak zorunda. Yaptıklarımı yazsam en fazla üç satır yazabilirim fazlası çıkmaz çünkü yapılan çok bir şey yok. Sayfaları da doldurmam gerek diye düşünüyorum. Ne yazabileceğim hakkında fikir verebilir misiniz? Ya da bir sayfa da olsa staj defteri örenği varsa benim gibi gün gün yazmış olanlardan paylaşabilir misiniz?

Üyeler Görebilir
Merhaba,
İçerik uygun mudur bilmiyorum ama 2013 senesinde yapmış olduğum staj defterini paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Merhaba,

2012 yılında laboratuvar stajımı yaparken şu yolu izledim:
1- Staj yapılan yerin tanıtımı
2- Analizlerin tanıtımı (atıksu laboratuvarında 25'e yakın parametre analizi vardı, her birisine bir sayfa ayırıp fotoğraflı anlattım)
3- Sonrasında gün gün ne yapıldığını istedikleri için, her güne bir sayfa ayırıp analiz sayılarını tablo şeklinde yazdım.

Bu şekilde bir rapor iş gördü, hâlâ staj yaptığım laboratuvarda duruyordur :D

Üyeler Görebilir
Bu staj denen şey çok robotlaştı. Ne öğrencinin umrunda ne okulun. Herkes kopyala-yapıştır yapıp veriyor. O yüzden mevcut örnekleri kullanın. Yapay zekaya yazdırın verin geçin. Kendinizi geliştirmeye bakın. Staj defterinin bir kıymeti yok.