Mühendislik yönetimi

Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar

''Mühendislik Yönetimi'' bilim dalında y. lisans yapmak istiyorum. Bu konuda düşünceleriniz neler?
 
Üyeler Görebilir
@Ece İyidirli Öner

Sayın @Ece İyidirli Öner Hanım,

Mesajınızı yazdığınız tarihe göre, bir aksilik çıkmadıysa eğer -ki umarım çıkmamıştır- yüksek lisansınızı bitirmişsinizdir diye tahmin ediyorum. Sizden bazı konularda bilgi ve görüşlerinizi rica ediyorum. Mesela siz tezli mi yoksa tezsiz mi yaptınız ve her nasıl yaptıysanız neden onu tercih ettiniz? Faydalı olduğuna inanıyor musunuz; tavsiye eder misiniz ve neden? Yüksek lisansınızı Mühendislik Yönetimi bölümünde yapmış olmanızın olumlu/olumsuz sizde bıraktığı izlenimlerden, size katkılarından bahseder misiniz? Hangi üniversitede yaptınız; üniversite seçimi ne kadar önemli (Çevre Mühendisliği dışında bir bölüm olduğu için özellikle soruyorum bunu)?

Yabancı dil, ALES, sağlanması gereken not ortalaması vs. gibi bilgiler internet üzerinden ya da gerektiği durumlarda üniversiteler aranarak da öğrenilebiliyor bir şekilde, fakat yüksek lisans sürecini yaşamış birisinin görüşleri daha değerli benim için. O nedenle, özellikle bahsettiğim bölümde eğitim almış, almayı düşünen ya da bilgi sahibi olan, Ece Hanım dışında başka arkadaşlarım var ise onların da fikirlerini öğrenmek isterim.
 
Üyeler Görebilir
Mühendislik yönetimi yüksek lisansı hakkında net bir bilgim yok ama.. kendi meslek dalımda tezli yüksek lisans yapıyorum. 2 farklı okulda (AÜ ve PAÜ) dersleri ve seminerimi tamamladım. 3.senem de de tezimi tamamlayarak mezun olmayı hedefliyorum.

Genel olarak, kendi meslek dalımızda tezli yada tezsiz yüksek lisans yapılmasını öncelikli olarak tavsiye ediyorum. 2. olarak diğer branşlarda yüksek lisans yapılmasını öneriyorum.

Ece hanım hangi dersleri aldınız yada alacaksın? ve de hangi okullarda bu eğitimi alabiliriz? bilgilerinizi merakla bekliyoruz.
 
Üst