Melbes atıksu i̇ç i̇zleme başvuruları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (0498)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhabalar,
15 günde bir iç izlemeye tabiiyiz.
MELBES sistemi üzerinden gerçekleştirmiş olduğumuz atıksu iç izleme başvurusunda, bazı parametreler için parametre azaltım yazısı alındığından dolayı her bir çıkış noktasında farklı sayıda parametre bulunmaktadır. Bu nedenle, başvuru sırasında üç ayrı çıkış noktası tanımlanması gerekmiştir.

Ancak sistem üzerinden her bir çıkış noktası için ayrı ayrı kompozit numune alma parametresi eklenmekte olup, bu durum toplamda olması gerekenden fazla sayıda kompozit numune alma parametresi seçilmesine neden olmaktadır. Oysa ki başvurumuzda toplam 12 adet kompozit numune alma parametresi bulunmalıdır. Bu konu ile ilgili başvuruyu nasıl düzeltebilirim, yardımlarınızı rica ediyorum.

Üyeler Görebilir
Her çıkış noktasında farklı parametre nasıl oluyor onu anlamadım ? Kaç tane sektör tablosuna tabi tesis ? her numune alımına kompozit numune olur zaten. Arıtma çıkışını tek yapıp tüm parametreleri tek seferde girin kompozit numune de 12 olur zaten yılın kalan yarısı için. Bir tesisimde 2 farklı sektör tablosuna tabi. Tek seferde giriyorum çıkışı 12 adet kom num.giriyorum.

Üyeler Görebilir
Hamza Ay2 adet sektör tablomuz var. Her çıkış noktasında farklı parametre olmuyor aslında parametreler farklı sayıda oldukları için ayrı çıkış olarak açtık, çünkü parametre azaltım yazımız var idi 2 ay 3 parametre bakılıyordu sonrasında İl Çevre kararı ile sektör tablolarımız değişti öyle olunca da tekrar parametre azaltım yazısı güncellememiz gerekti, yazı güncellenene kadar 3 ay tam parametre aldık, sonrasında son 1 ay parametre azaltım yazısı ile beraber 5 parametre bakıldığı için hepsinin adedi farklı oldu, sistemde toplu giriş olduğu için ayrı ayrı girdiğimde her birine kompozit numune alma eklememiz gerekiyor.

Üyeler Görebilir
Anlayamadım şahsen; ilk yazınızda da bunu 3 ayrı çıkış noktası tanımladık diyorsunuz, sonra bu gerçek değil öyle kabul ettik gibi yorumluyorsunuz. Reelde kaç numune kabı dolduruluyor? bakılan parametreler nedir? ve numune alım noktaları farklı ise 1. nokta 2. nokta diye belirtebilirseniz hepimiz daha kolay yardımcı oluruz sanırım.

Üyeler Görebilir
Nazlıhan TOPÇUGerçekte bir adet atıksu çıkış noktası bulunmaktadır. Ancak sistemdeki kısıtlamalar nedeniyle, her ay aynı parametreler analiz edilmediğinden ve sistem bu farklılıkları tek bir çıkış noktasında toplu şekilde kaydetmeye izin vermediğinden dolayı, zorunlu olarak 3 ayrı çıkış noktası tanımlamak durumunda kaldım.
Burada anlatmaya çalıştığım durum tamamen sistemsel bir sorun siz bunu anlayamamışsınız bence, o yüzden bir şeyi kabul edip yorumlamıyorum. Fiziksel olarak birden fazla çıkış noktası yoktur. Numune alma işlemi her zaman olduğu gibi tek bir noktadan yapılıyor ve toplam 12 adet numune alınıyor.(15 günde bir).
Ancak sistemde farklı parametreleri farklı adetlerle aynı çıkış noktasına girme imkanı olmadığından, mecburen bu parametreleri farklı çıkış başlıklarına dağıtıyorum. Çok basit anlatıyorum bence örneğin
  • KOİ – pH: 12 adet
  • Yağ-Gres: 8 adet
  • Krom: 7 adet
Bunları sistemde tek bir çıkış noktasında “adet” bazında ayrı ayrı girme seçeneği yok. Tek bir kutucuk olduğu için 12, 8 ve 7 gibi farklı adetleri ayrı ayrı göstermek mümkün olmuyor. Bu nedenle 3 farklı çıkış noktası açarak giriş yapmak zorunda kalıyorum. Bu da sistemde 27 adet numune alınmış gibi görünmesine neden oluyor.

Özetle, sahada tek bir çıkış ve 12 numune varken, sistemde bu yapısal yetersizlik yüzünden çok daha fazla ve karmaşık bir tablo oluşuyor. Sistemde görünen sayılar gerçek durumu yansıtmıyor.

Üyeler Görebilir
Şöyle yapabilirsiniz sadece mantık yürütüyorum, öyle de böyle de siz bunu giriş yamak için yapıyorsunuz gerçek kısmı farklı.
3 nokta için şu şekilde girerseniz olur gibi (siz de kontrol edin sistem çok karışık fikir yürütüyorum yardımcı olmak için):

1. Nokta için: 7 KOİ PH+ 7 yağ gres+ 7 Krom+ 7 numune alma
2. Nokta için: 1 KOİ PH+ 1 yağ gres + 1 numune alma
3. Nokta için: 4 KOİ PH + 4 numune alma

Tüm gereklilikler ve numune alma sayısı tutuyor. Sadece en az seferden başladım parametreleri eriterek ilerdedim.

Üyeler Görebilir
Merhaba tek bir nokta varken 3 çıkış yaparsanız bence ileri de sıkıntı yaşarsınız. aldırmanız gerekli olan parametre bilgilerini notlar kısmına açık bir şekil de yazarsanız labatuvar 15 günde bir alması gereken parametreleri alır tutanağı o şekilde tutar . tesisin örneğin bir yılda aldırmanız gereken toplam sayı da bu şekilde tutmuş olur.