Melbes ve Çevre Şehircilik Döner Sermaye

Üyeler Görebilir
Her yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığın açıkladığı fiyatlar ile Melbes de yapılan başvuların fiyatlandırması uyuşmuyor herhangi özel sebebi var mı?
Örneğim;
Hava emisyonu toz parametresi için KDV HARİÇ 575,00 TL derken Bakanlığın yayınladığı fiyat klavuzunda KDV HARİÇ 762,71 TL diyor
Uçucu Organik Bileşikler ve Buhar için KDV HARİÇ 1.185,00 derken Bakanlık KDV HARİÇ 334,75 TL diyor.

Bu konu hakkında herhangi bir bilgisi olan var mı?
Sebebi?
*Bakanlık açıkladığı ücretleri değiştiremez diye biliyorum
Melbes de neden fiyatlar farklı?

Üyeler Görebilir
Cem Bey , cevabınız için teşekkür ederim ama Uçucu Organik Bileşikler ve Buhar(VOCs) KDV HARİÇ 1.185,00 birim fiyatı gösteriyor Melbes, attığınız klavuzda farklı fiyatlar yazıyor

Üyeler Görebilir
@GreenPeace0 Şundan dolayı olabilir. VOC daha ucuz diye firmalar hep onu yaptırıyordu. Halbuki önce TOC yaptırılması gerekiyor. TOC değeri 20'nin üzerindeyse (emin değilim bu rakamdan) bu kez VOC baktırılması gerekiyordu. Bunu fabrikalar sırf daha ucuz olduğu için kötüye kullandığından VOC'yi aynı fiyata çekmiş olabilirler.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba, talaşlar için ek 3B analizi yaptıracağız, melbes e baktım ama böyle birşey bulamadım neyi seçmem gerekiyor acaba bilgisi olan var mı? Ya da tübitak mı tek seçenek?

Melbes'ten atık başvurusu seçiyorum. Kaynak ve kaynak adı seçtiriyor. Kaynak adı olan kısımda birkaç kimyasal çıkıyor.

Üyeler Görebilir
zeynepZeynep Hanım Merhaba Ek 3 B analizi için hem Tübitak Mam hemde İzmir 9 Eylül Üniversitesi bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlardır.Ek 3B analizleri atığın türüne göre farklılık gösterebilmektedir.Bahsetmiş olduğum iki kuruluştan teklif alıp karşılaştırma yapabilirsiniz iyi çalışmalar dilerim.