Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar 2023 atık beyanımı bir firmada hatalı verdim üzerinden epey bir sürede geçtü malum. Bunu düzeltme gibi bir şansımız mevcutmudur 2024 beyanı gelmeden önce
Merhaba,
Üzerinden baya bi zaman geçmiş. Düzeltme için sistemi açacaklarını sanmıyorum. Hemen üst yazı ile sehven hatalı beyan yapılmıştır deyip olması gereken miktarları da yazı ekine koyarak bilgi vermeniz gerekmektedir. İyi çalışmalar.
Bayram Yolcuönce çevre müdürlüğü ile sözlü olarak bir görüşün, bu sistemle ilgilenen bir memur vardır muhakkak, o yönlendirsin sizi. bazen kendisi direkt olarak açabiliyor ya da dilekçe istiyor. bazen de kendisi çözemezse bakanlığa yönlendiriyor.
merhabalar, benim yağlı sondaj çamurum var yaklaşık 10 bin ton civarı, lisanlı bir firma ile anlaşılıp beyanı yapılacak, günde en az 2 sefer yapılacak , her araç yüklemeye geldiğinden tekrar motat dan beyan mı yapmak gerekecek yoksa tek bir sefer Taşıma kontrol numarası alsak yeterli oluyor mu nasıl bir yol izlemeliyim
TKN dediğimiz numara her bir taşıma için oluşturuluyor Cihat Bey (tıbbi atıklar hariç). Dolayısıyla oluşturduğunuz TKN ile yalnızca bir kez gönderim yapabiliyorsunuz. Tıbbi atık olsaydı; "Tıbbi Atık Taşıma Talebi" kısmından oluşturduğunuz numara ile geçerlilik süresi sonuna kadar birkaç kez gönderim yapabilirdiniz.
Hayır, sık sorulan sorularda da ilgili alan yer almaktadır. İlgili beyanda "Tehlikeli ve Tehlikesiz Atıklar" beyan edilir. Tehlikeliler için MOTAT kayıtlarından çekim yapabilirsiniz. Tehlikesizler için de, işletmenizden yıl içerisinde çıkan irsaliyelerden veri alabilirsiniz. Eksik/hatalı işlem olmaması adına, verilerinizi topladıktan sonra tehlikesiz atık firmasıyla iletişime geçerek verilerinizi teyit etmenizi de öneririm.
Mevzuatta beyanı tehlikeli ya da tehlikesiz diye ayırmamıştır.
Atık Yönetimi Yönetmeliği 9. Madde 1. Fıkra ğ) bendindeki ibare şu şekildedir:
ğ)Atık beyan formunu bir önceki yıla ait bilgileri içerecek şekilde her yıl Ocak ayı itibariyle başlamak üzere en geç Mart ayı sonuna kadar Bakanlıkça hazırlanan çevrimiçi uygulamalar kullanarak doldurmak, onaylamak, çıktısını almak ve beş yıl boyunca bir nüshasını saklamakla, askeri birlik ve kurumlar ise yazılı olarak belirtilen sürede Millî Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığınca Bakanlığa göndermek ve beş yıl boyunca bir nüshasını saklamakla,
Ancak Atık Yönetim Uygulaması'na girip "Yardım Dokümanları" sekmesine tıklarsanız size girilmesi gereken atıkların videosunun isminde bile tehlikesizlerin girileceği yazmaktadır:
Tolgay DoğanTehlikeli atıklar TABS sistemi ile beyan ediliyordu. Tehlikesiz atıkların da beyan edilmesi için Bakanlık yazısı var 2016'dan beri tehlikesiz atıklar da beyan ediliyor.
Ekli dosyalar
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tehlikesiz Atık BEyanı yazısı 2016.pdf
Murat TÜYLÜ@Cem Yılmaz , @Murat TÜYLÜ , bilgi ve belgeler için teşekkür ederim. 2011den beri danismanlik sektoründeyim 100e yakın birleşik denetim geçirmişimdir, bir o kadar da ayp denetimi, hiç tehlikesiz atık beyanı yapmadım ve bu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamadım. o yüzden sormak istedim. tekrar teşekkürler.
Tolgay DoğanRica ederim. Denetim geçirilen il ve il müdürlüğü ile alakalıdır. Bazı iller atık ve kodlar üzerinde çok duruyor. Sizin de mevzuatı takip eden bir danışman olarak beyanda bulunmanız gerekirdi diye düşünüyorum. Lütfen bunu bir eleştiri olarak düşünmeyin. En azından denetçi talep etmese de siz onları da düzeltirdiniz.
Tehlikesiz atıkların beyanı Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanım Tebliği ile başladı.
O dönemlerde bu tebliğe Ambalaj Atıkları dahil değildi. Çünkü Tebliğ ekindeki atık kodları kapsıyordu. Ambalaj atığı haricindeki (1501'li olmayan) atıklar beyan edilir 1501'li başlayan ambalajlar (tehlikesiz atık olduğu halde) beyan edilmezdi.
İl Müdürlükleri bunu karıştırır, ambalajları da beyan etmemizi isterdi. Sonra neyse (2017-2018 gibi) mevzuat hepsini kapsama aldı, duyurular vs derken bugüne geldik.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.