Muafiyet başvurusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (4dc9)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    muafiyet
Üyeler Görebilir
Merhaba, tesis geri kazanım faaliyeti yapmak üzere şube açtı ve izin sürecindeyim. Tesisin kapasite raporunda belirtildiği şekilde; Plastik kırma makinası, Plastik ekstrüderi ve Plastik granül ekstrüderi makineleri bulunmaktadır. Kırma makinesi özelliği gereği kuru kırma olması sebebiyle atık su deşarjı olmamaktadır. Tesiste kullanılan makinelerden bir hava emisyon kaynağı oluşmamaktadır. Bu sebeple atık su deşarj ve hava emisyonu izin konularında muafiyet başvurusu yapmaktayız. Muafiyet başvurusunu uygunluk aldıktan sonra mı yapmam gerekiyor? tam olarak zamanı ve süreç hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

Üyeler Görebilir
Kuru kırma yapıyorsunuz. O yüzden atıksuyunun oluşmuyor. Atıksu deşarjında muaf olabilirsiniz. Bunu anlıyorum.

Fakat plastik extrüderinden nasıl atık gaz oluşmuyor. Extrüder plastiği belirli bir sıcaklıkta eritip sonra granül şekline getiriyor. Atık gaz çıkmaması mümkün değil.

Tüm plastik extrüderi olan firmalar hava kirliliği konusunda izne tabidir. Tabi olmayanı hiç görmedim. Bir yanlışınız olabilir mi ?

Son düzenleme:
Üyeler Görebilir
Kubilay Bey haklısınız, faaliyete alınmadı daha kurulum aşamasında görme imkanım olmadı. Söylenilenler doğrultusunda araştırmalarımı yapıyorum. Süreci net şekilde öğrenip kurulum tamamlandıktan sonra inceleyip ona göre bir yol çizeceğim. muafiyet için izlemem gereken yol uygunluk aldıktan sonra mı olmalıdır?

Üyeler Görebilir
@Kubilay Duman beyin söylediği doğru. Siz atıksudan muaf, hava emisyona dahil olacaksınız. Yani "İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı" bu şekilde çıkacak. Uygunluk başvurusu yaparken atıksudan muaf olduğunuza dair bilgi belge ve açıklamanızı "İl Müdürlüğü Uygunluk" başvurusunda yazmanız gerek.

Üyeler Görebilir
Yağız Bey size de teşekkür ederim. Hava emisyonuna dahil olmam durumunda yapmam gerekenler nedir? Bu konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Üyeler Görebilir
Anonim (4dc9)O durumda hava emisyon/imisyon ölçümü yaptırmanız gerekiyor. Çevre izin başvurusunda Emisyon raporu ve emisyon özet raporu yüklemenizi istiyor, valilik tespit raporuyla beraber. Ölçüm için başvuruyu da MELBES uygulaması üzerinden yapıyorsunuz. Başvuruyu yaptıktan kısa süre sonra laboratuvar atanmış olur zaten.