• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Muafiyet belgesi

MevlideSevinç42

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2013
Firma
Mir Holding
Arkadaşlar merhaba,
Çevre izni muaf ve ÇED'den muaf olan bir firma mutlaka muafiyet yazılarını almalı mı?
 
@MevlideSevinç42
Muafsaniz almaniz gerekli. Üstadım söylemiş zaten. Mesela iş yeri açma ruhsatı aldığınızda bu tür belgeler soruluyor.
 
önümüze çıkacak olan başvurularda bu tür belgeler soruluyor fakat, mevcut izin lisans yönetmeliğinde muafiyet belgesini almayı zorunlu tutmuyor. yönetmelikten önce çıkan taslakta ise muafiyet belgesini almayı zorunlu tutuyor idi. şu anda yönetmelikte geçmese dahi biz zorunlu muyuz arkadaşlar?
 
@shalic

Muaf yazısı olmadan çevre izninden yada çed'den muaf olduğunuzu nasıl anlıyorsunuz yada bunu nasıl ispatlıyorsunuz?
 
esasında hiç bir yönetim başlangıçta gerek yok ise almıyor bu tür belgeleri, herhangi bir kurumdan istek geldiğinde alınıyor, yani patronlar bu yönde tercih ediyor. benim kendi görüşüm net yönetmelikte yazsa idi biz çalışma planımıza ekler dayanağını da göstererek hazırda bulundururduk ama yasal dayanağı da olmadığından ne gerek var deniliyor, bir kurumdan istenilmediği sürece. dediğim gibi izin lisans yönetmeliği taslağında var idi muafiyet belgesi alma zorunluluğu ama yönetmelikte bu madde konulmadı.
 
valla bizde böyle oldu:) birde bu konu çed ve çevre izni dışında hangi durumlarda olabilir? eksiğim var ise tespit edeyim.
 
@shalic

İç tetkik raporu formatına bakarsanız eklerde ÇED muafiyet yazısını görebilirsiniz bunu da dip not olarak söyliyim :)

Bunların haricinde kanal bağlantı izni, deşarj kalite kontrol ruhsatı, geçici depolama izni (2016dan itibaren her tesis için alınacak gerçi) gibi konularda da muaf yazısı alınabiliyor. Ben mevzuat kapsamındaki her konuda bi yazı alıyorum veya veriyorum mesela jeneratör kullanmasak bile jeneratör kullanılmadı diye yazı yazıyorum jeneratör bildirimini o şekilde yapıyorum yani.
 
size bir şey soracağım; çevre izin lisans eklerinde bulunmayan faaliyetler için çevre görevlisi atama zorunluluğu yok dolayısı ile iç tetkik, aylık değerlendirme ve çalışma takvimi yükümlülükleri yok. siz bu tür firmalara danışmanlık hizmeti mi veriyorsunuz da iç tetkik dosyası dolduruyor sunuz?
 
@shalic

Evet kapsam dışı firmalara da danışmanlık hizmeti veriyoruz. Çünkü bu tesisler de seveso bildirimi, atık yönetim planı, geçici depolama izni, atık beyanları gibi konuları yapmak zorunda. Kapsam dışı olması bu zorunluluğu kaldırmıyor.
 
süpermiş, firmalar yasal zorunluluk olmadan danışmanlık hizmeti alıyor ise çok sevindim. kapsam dışı firmalar bu işlerini bünyelerindeki herhangi bir çalışana yaptırıyorlar. danışmanlık hizmeti alıyorlar ise bu beni mutlu etti.
 
@shalic

Kapsam dışı da epey firmamız var :) Herhangi birinin bu işleri yapması çok zor, sonuçta bilgi gerektiren konular.
 
Merhabalar,

Firmam için hava emisyonu,gürültü ve atıksu konulu muaf yazısı alacağım. Öncelikli işim Kanal Bağlantı Belgesi (endüstriyel atıksu kullanılmıyor) almak. Sonra dilekçe sunup gerekli ekleri sunmam yeterli mi yoksa sistemden (eçbs de) herhangi bir başvuruda bulunacak mıyım?

Yetkili ile görüşmemde kapsama girip girmediğimizi çevre müh.belirleyip nede girmediğini iş akım şeması ve proses özetinde belirtilmesi gereketiğini,eklerde de iş akım şeması ve proses özeti, kanal bağlantı ruhsatı,ÇED yazısı istedi
 
Kübra hanım merhaba, öncelikli olarak çed görüşünüzün olması gerekir. Daha Sonra evsel nitelikli atıksular kanal hattı ile bertaraf ediliyorsa kanal bağlantı izin belgesi veya bağlantı kalite kontrol ruhsatı almanız gerekir. Eğer kapsama girmiyorsanız sistem üzerinden başvuru yaparak gerekli evrakları yükledikten sonra il çevre denetime gelecek. Siz ne iş yapıyorsunuz detaylı anlatır mısınız? Kapsama da girseniz girmeseniz sistem üzerinden başvuru yapacaksınız.
 
Olgaç Bey Merhaba, Ben Tekirdağ bölgesinde çevre danışmanı olarak çalışıyorum. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü muafiyet konusunda başvuruları elden yapmamızı söyledi. Diğer Müdürlükler bu konuda nasıl işlem yapıyor arayıp yada görüşüp sormadan evrak yüklemeyin isterseniz.
 
Üst