Office 2003/2007 Word Yardım Bölümü

Aykut Özcan

Yönetim Grubu
Katılım
1 Ocak 2009
Mesajlar
21
Tepki puanı
7
Puanları
3
Yaş
35
Şehir
İstanbul
Firma
İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (Word Trade Center Istanbul)
Arkadaşlar, Microsoft Office 2003 ve 2007 Word Uygulamasında sormak istediklerinze en kısa sürede yanıt vermeye çalışacağım.
 

Mecaku

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mar 2009
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar;

Pc format atarken SP3 Kurdum, Kullanım Menüsünden ve yükleme kolaylığından bi sorun hariç memnunum,
Word de bi belge açmak istediğimde veya kapatmak istediğimde, yani anlayacağınız her adımda bi uyarı alıyorum.

Makro Hatası yazıyo, Makroların Güvenlik düzeyini en düşük olarak işaretlememe rağmen aynı hatayı veriyo ve çözümünü bulamadım, yardımlarınızı bekliyorum, Şimdiden Teşekkürler
 

Mecaku

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mar 2009
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
1
Yaş
39
Konuyla ilgili karşıma çıkan Hata Mesajını ilgili ekte gönderiyorum.
 

Ekli dosyalar

  • Hata.doc
    32 KB · Görüntüleme: 40

Aykut Özcan

Yönetim Grubu
Katılım
1 Ocak 2009
Mesajlar
21
Tepki puanı
7
Puanları
3
Yaş
35
Şehir
İstanbul
Firma
İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (Word Trade Center Istanbul)
Sorundan anladığım kadarı ile Servis paketini kurarken yüklenemeyen dosya bir başka dosyayı tetiklemiştir.. Dolayısı ile kurulumda çıkan sorunlarda sistemin yeniden kurulmasını tavsiye ederim. Onarmak genelde işe yaramaz. Şayet sistem geri yükleme noktası oluşturmadıysanız temiz bir format öneririm.
 

Mecaku

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mar 2009
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
1
Yaş
39
Teşekkürler, benimde nihai kararım bu ama format pek işime gelen bi olay değil, Ne yapalım çare yoksa öyle yapacaz artık. :)
 

Murat Erdem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Ara 2008
Mesajlar
412
Tepki puanı
354
Puanları
68
Konum
İstanbul
Ms Word İçindekiler Tablosounu Biçimlendirmek..

Office 2003 kullanıyorum. Word dosyamda anahat menüsünden başlıkların düzeylerini belirliyorum.. Ekle menüsünden başvuru => Dizin ve tablolardan içindekiler tablomu oluşturuyorum fakat tablom çok sıkışık bir biçimde Calibri ve 10 puntoyla çıkıyor ben bunun satır alalıklarını 1,5 yapmak ve fontuyla oynaka istiyorum ama malesef olmuyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı??
 

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nis 2009
Mesajlar
466
Tepki puanı
59
Puanları
28
Yaş
35
Konum
Ataşehir, İstanbul
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
tablo bitince en sonda da düzeltiliyor bende sen de neden olmuyor acaba?
 

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nis 2009
Mesajlar
466
Tepki puanı
59
Puanları
28
Yaş
35
Konum
Ataşehir, İstanbul
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
word 2007 yazım kuralı belirleme

Merhaba,

3 sorum olacak.

1. Şu anda y.lisans tezimi yazıyorum her defasında yazım için Times New Roman 12 punto 1.5 satır aralığı seçmek istemiyorum bunun kısa yolu var mıdır acaba?

2. Eskiden yapmıştım şimdi hatırlamıyorum örneğin 'depolama'yazıcam diyelim 'dep' yazınca arkadan hemen depolama otomatik olarak geliyordu şimdi 2007 de ne yapmam gerek ki öyle çıksın?

3. Her defasında sözlüğün tanımadığı bir kelimeyi yoksay demek istemiyorum. bununda sanki eskiden bi yolu vardı. Sözlüğe kaydet gibi bişi çıkıyordu şimdi nasıl yapmam gerekir acaba?

Acil cevap bekliyorum :eek:
 

Murat Erdem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Ara 2008
Mesajlar
412
Tepki puanı
354
Puanları
68
Konum
İstanbul
Gonca Hanım Sorularınıza Teker Teker cevap veriyorum..

1. Şu anda y.lisans tezimi yazıyorum her defasında yazım için Times New Roman 12 punto 1.5 satır aralığı seçmek istemiyorum bunun kısa yolu var mıdır acaba?

Açık olan boş bir belge üzerinde sağ tıklayın, Aşılan pop-up menuden Yazı Tipi'ni seçin. İstediğiniz yazı tipi özelliklerini seçtikten sonra. Sol Alt Köşedeki Varsayılan ( ingilizce sürüm ise Set Default ) butonuna basın. Böylelikle varsayılan (default ) yazı tipiniz ayarladığınız font olacaktır.

http://w3.gazi.edu.tr/web/erkany/dersler/word97_dosyalar/Image37.gif

2. Eskiden yapmıştım şimdi hatırlamıyorum örneğin 'depolama'yazıcam diyelim 'dep' yazınca arkadan hemen depolama otomatik olarak geliyordu şimdi 2007 de ne yapmam gerek ki öyle çıksın?

Şöyle bir örnekle açıklayalım. Firma isimleri uzundur ve her defasında tüm ismi yazmak oldukça sıkıcı ve zahmetli bir iştir. Firmanızın ismi Abamet Çevre Teknolojileri olsun. :) Dua edin ne uzun firma isimleri var. inşaat ticaret ltd şti vs.. diye biten ve içinde inşaat, çevre, gıda, turizm vs barındıran :)

Kullanımı word 2003 deki gibi kullanışlı değil baştan söyleyeyim. Önce Kısaltmasını yapmak istediğiniz Sözcüğü seçin. Sonra Alt+F3 tuş kombinasyonuna basın. Açılan pencerede kısaltmanıza bir isim verin Galeriden Otomatik Metini Seçin kaydedin.

3. Her defasında sözlüğün tanımadığı bir kelimeyi yoksay demek istemiyorum. bununda sanki eskiden bi yolu vardı. Sözlüğe kaydet gibi bişi çıkıyordu şimdi nasıl yapmam gerekir acaba?

Teknik terimler yazarken bu sorunla sık sık karşılaşırsınız.Yanlış olarak gördüğü sözcüğün altını kırmızı daglalı şekilde çizer. Bu sözcük üzerinde sağ tıklarsanız. Sözlüğe Ekle yazısını görürsünüz. Buna tıklayarak bidaha aynı uyarıyı almazsınız..

http://dersnotusitesi.com/wp-content/uploads/2010/12/SozcukDuzeltme.png

KOLAY GELSİN..
 

Yasemin Aslantürk Çebi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ara 2010
Mesajlar
2,045
Tepki puanı
1,512
Puanları
238
Konum
ARAKLI- Trabzon
Firma
ÖZEL SEKTÖR
bir rapor v.b bir şey hazırladım bunun kısa yoldan içindekiler kısmını nasıl hazırlaya bilirim
 

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Ara 2008
Mesajlar
3,943
Tepki puanı
5,327
Puanları
338
Konum
Tayland
Şehir
İstanbul
Firma
Saipem
@Yasemin Aslantürk


Otomatik içindekiler tablosu yapmak için buna uygun çalışmış olmanız gerekiyor. Uygun çalışmaktan kastım şu şekilde. İçindekiler tablosunda gözükmesini istediğiniz başlıkları önceden tanımlamış olmanız gerekiyor. tanımlama işlemi stiller bölümünden yapılmaktadır.
q1.jpg

Üstteki resimde stiller kasmında başlık 1, başlık 2 gibi ayarlamalar vardır. Bunlar başlığın kaçıncı dereceden olduğunu göstermektedir.

1. Başlık 1
1.1 Başlık 2
1.1.2 Başlık 3 gibi.

Bu stilleri kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Bu işlemi tamamladıktan sonra. Başvurular kısmına gelirseniz içindekiler bölümünü göreceksiniz.

q2.jpg

Hangi stilde içindekiler bölümü istiyorsanız seçmeniz yeterli. içindekiler listeniz hazır olacaktır. Burada önemli olan ilk kısım..
http://imageshack.us/photo/my-images/638/39595633.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/638/39595633.jpg

q2.jpg

q1.jpg
 

Hazel Feyza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Şub 2010
Mesajlar
3
Tepki puanı
1
Puanları
3
arkadaşlar süper bilgiler ellerinize sağlık
 

Hazel Feyza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Şub 2010
Mesajlar
3
Tepki puanı
1
Puanları
3
bende tezimi yazıyorum en kısa sürede sorularım ve sorunlarımla döneceğim :)
 

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Ara 2008
Mesajlar
3,943
Tepki puanı
5,327
Puanları
338
Konum
Tayland
Şehir
İstanbul
Firma
Saipem
Düzeltme, sağ tıklayınca özel yapıştır göreceksiniz daha sonra aşağıdaki resimdekileri yapınız.
DENEME.png
 

Funda Saltık

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haz 2011
Mesajlar
442
Tepki puanı
110
Puanları
43
Konum
Ankara
Firma
özel
Üst bilgide sayfa numarası vermek istiyorum ve sayfa no/ toplam sayfa şeklinde görünsün istiyorum, bu nasıl yapılıyor.
 

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Ara 2008
Mesajlar
3,943
Tepki puanı
5,327
Puanları
338
Konum
Tayland
Şehir
İstanbul
Firma
Saipem
Üst bilgiye gelin sayfa numarası eklemek istediğiniz kısıma aşağıdaki formülü yazın.

&[Sayfa]/&[ToplamSayfa]
 

Funda Saltık

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haz 2011
Mesajlar
442
Tepki puanı
110
Puanları
43
Konum
Ankara
Firma
özel
sadece bu yazı çıktı, 1/10 olmadı
 

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Ara 2008
Mesajlar
3,943
Tepki puanı
5,327
Puanları
338
Konum
Tayland
Şehir
İstanbul
Firma
Saipem
Word mu excel mi? Birde üst bilgiyi kapattınız dimi bu kodu ekledikten sonra?
 

Funda Saltık

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haz 2011
Mesajlar
442
Tepki puanı
110
Puanları
43
Konum
Ankara
Firma
özel
sanırım oldu, ben direkt sizin dediğiniz gibi yazmıştım aynen öyle kaldı, üst bilginin içinde iken sayfa no ekle bölümünden sayfa no ekle dedim(geçerli konumu koru diye bir seçenek vardı ona tıkladım) sonra" /" yazıp toplam sayfa adedim olan 20'yi yazdım, oldu
 

Funda Saltık

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haz 2011
Mesajlar
442
Tepki puanı
110
Puanları
43
Konum
Ankara
Firma
özel
Teşekkür etmeyi unutmuşum bu arada, çok teşekkürler.
 
Üst