Osb atiksu aritma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Eren k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhabalar ,
osb atık su arıtmada işe başladım arıtma daha inşaat halinde kaba inşatı yapılıyor bu süreçde
-benım almam gereken belgeler neler proje onay yazısı ve çed kapsam dısı yazısı var günlük gelen debi 800 ek -1 endüstriyel arıtma
- il müdürlüğü alana kadar benım yapmam gerekenler neler
- il müdürlüğü gfb için başvuruda istenen belgeler neler
- atık su kımlık belgesi nezamn alınır faaliyete geçmeden öncemi yoksa sonramı
- tesis sorumlu belgesi d var bun sıkıntı yaratırmı izin lisans aşamasında bu belge nerede kullanılır
- bide dejars yapılan kanal kurum kanalı dejars izin belgesi almam gerekirmi kanalın bağlı olduğu kurum

Üyeler Görebilir
En başta normal bir AAT veya standart tesis benim bildiğim kanalizasyona deşarj yapacaksa atıksu konulu çevre izninden muaftır ama GFB alıyordu diye biliyordum. Burada detaylı bir şekilde izinlerle ilgili işlemlerin nasıl yapılacağı anlatılmaktadır:
AAT Kimlik Belgesi için kaba inşaat bitmesi lazım ki alıp belgelerle izin süreci başlasın
Tesis sorumlu belgeniz var ama alıcı ortama veren tesislerde AAT Sorumlusu gerekir ayrıca D Sınıfı yeni güncellemeyle Kentselde 300 m³/güne kadar arıtım yapana bakabilirken sizin durumunuzda yalnızca fiziksel arıtım yapabilen tesise bakabilir. OSB tarafından işletilen bir tesis için 50 m³/gün üstü tesisler için A Sınıfı sorumlu gerekir. Onun yanında belgeyi işletebilecek bir yol bulursanız 5 yıldı yanılmıyorsam işletimi devralabilirsiniz. İzin lisans aşamasında değil lisans sonrasında faaliyete geçtiğinde o belgeye sahip biri olmalı ve sizin bünyenizde olmalı.
Deşarjı SKİ yani Su ve Kanalizasyon İdareleri işletmesindeki kanalizasyona yapacaksanız yine bildiğim üstte bahsettiğimiz gibi D Sınıfı belgeye gerek yoktur. Yok bahsettiğiniz Kurum DSİ ise bu yasaktır. Büyükşehir kapsamında olmayan İlde bir mahalli idarenin kanalizasyonu Büyükşehir gibi muamele görecektir.

Saygılarımla.