Pasa döküm sahasına atık su deşarjı

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Mermer Ocağına atıksu arıtma tesisi yapacağız. Arıtma tesisini yapacağımız yerde hiç bir kuru dere yok. Etrafımız tamamen pasa döküm sahası olduğundan Arıtma tesisimizin deşarjını Pasa döküm sahamıza yapmak mecburiyetindeyiz. Bu durumda hangi yönetmelik kapsamında deşaj etmemiz gerekecektir .

Üyeler Görebilir
@Meltem Kekeç

Katılıyorum size Meltem Hanım, pasa döküm alanına deşarj yaparsanız atığın duraylılığını sağlamanızda sıkıntı yaşanacaktır diye düşünüyorum.

Üyeler Görebilir
@Seçil Sağlam
Nasıl bir arıtma olacak? Deşarj edilecek suyu geri çevirip tekrar kullanma imkanınız varsa bunu yapın.

Üyeler Görebilir
@Seçil Sağlam
Seçil Hn, anladığım kadarı ile bu su evsel kullanımlar sonucu oluşan su ve proseste su kullanımınız yok. Ben kırma-eleme sisteminiz var, çöktürme v.s. yapıyor olabilirsiniz diye düşünerek proseste yeniden kullanın demek istemiştim.
Bu durumda yerel yönetim ile görüşün, yazılı olarak başvuruda bulunun, deşarj ile ilgili sizi onların yönlendirmesini talep edin.

Üyeler Görebilir
Seçil hanım 200 kişilik bir arıtma tesisi için aşağıdaki linki incelemenizi öneririm. Firmayla direk iletişime geçebileceğiniz gibi bende iletişim konusunda yardımcı olmaya çalışırım. İşletme masrafı oldukça düşük bir sistemdir ve nüfusu 5000 kişiye kadar olan köy tarzı yerleşimlerde tercih edilmektedir.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!