Plastik geri dönüşümü

Üyeler Görebilir
Plastik Geri Dönüşümü / kazanımı Hakkında kesin bilgilere nerden ulaşabilirim Kurulma aşamasından tutunda işletme gerekli izin belgeler, prosesler, ilgili yönetmelik ve mevzuatlar vs. Hakkında Okulu bitirmem lazım :) yardımcı olabilirseniz sevinirim

Üyeler Görebilir
@sedefp

Aynı izin ve lisanslar iki grup içinde yani hem ambalaj hem de plastik için geçerlimi ? sedef hanım ?

Üyeler Görebilir
@mcelebi
Kardeşim bana mail adresini verir misin sana gerekli bilgileri göndereyim.Ambalaj atıkları kontrol yönetmeliği ile çevre izin lisans yönetmeliğinide incele derim.

Üyeler Görebilir
Olgaç Bey merhaba, hali hazırda danışmanlık hizmeti almakta olan sac boru profil fabrikasında, aynı hangar içerisinde plastik geri kazanımı tesisi kurulmaktadır, sıkıştırılmış plastiği ithal ederek alıyorlar, ayrıştırma kırma yıkama yapılıyor, kimyasal eklenmiyor, son ürün de granül plastik değil, çapak halinde plastik. Sorum aynı alanda hem profil imalatı, hem plastik geri kazanımı yapılacak, burası için tehlikesiz atık geri kazanımı mı,ambalaj atığı toplama ayırma mı oluyor? Yönetmelikleri okudum kafam karıştı, izlenmesi gereken yol nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. [email protected]

Üyeler Görebilir
Hatice hanım merhaba, alacağınız atık plastik ama ne tür plastik alacaksınız. Plastiğin hem ambalaj hem de tehlikesiz çeşitleri var. Sizin almak istediğiniz atığı belirleyin ve size yardımcı olalım.

Üyeler Görebilir
Şöyle ki, şu an resmi olarak işe başlamadım, sadece görüştük, sahayı gezdim, gördüğüm kadarıyla plastik şişe bardak gibi atıkları sıkıştırılmış halde balya olarak satın almışlar, net olarak içeriği bilemiyorum

Üyeler Görebilir
Selim Bey Merhaba, ben buradan bilgi paylaşımı yaparım. Paylaşım yaptığım zaman size bilgi veririm.

Hatice Hanım, plastik şişe vb atıkları alacaksanız bunlar ambalaj atığı kapsamına girmektedir. Siz hangi atıkları alacağınıza dair detaylı bilgi öğrenin. Naçizane fikrim eğer imkan varsa ambalaj atığı ve tehlikesiz atık lisanslarını ortak almanızda fayda var.