• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Polielektrolit

Kuyurcak sezer

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Temmuz 2014
Firma
eti
katyonik poli ile klorlu su arasında bir etkileşim oluyor mu ? Bilgisi olan var mı ?
 
Bende büyük problem oluyor. Katyonik polinin zamanla süt beyaz haline döndüğünü gördüm. buda içerisindeki katyonlar ile bileşik oluşturmasından kaynaklı olduğu kanatine vardım. Çamur bertarafında ise iyon yükünün azalması nedeniyle problem yaşanıyor çamur bertarafında etkisiz kalıyor malesef.
 
Kuyurcak sezerMerhaba Sezer bey,
Muhakkak etkisi var. Oksitleme özelliii yüksek bir ürün Klor. (Gaz klor veya Sodyum hipoklorit). Dolayısıyla poliakrilamid polimerindeki bağları kırıyor. Molekül ağırlığı daha kücük parçalara neden olur bu da susuzlaştırmayı düzgün yapamaz haline gelebilirsiniz. Ayrıca şarj yükünde de farklılaşmalara neden olur. Haliyle sorunlar meydana gelecektir.
Bişey olursa Çev-Ar Mühendislik/Mustafa Bey’de arayabilirisiniz.
 
Üst