• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Pvc envanteri

mehtap öztürkk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Eylül 2013
Firma
türkkan yağ san. ticaret.a.ş.
çevre bilgi sistemi üzerinde pvc envanter başlığı hakkında bilgisi olan var mı
 
pcb envanteri. @mehtap öztürkk

Uygulama henüz açık değil, kapsamda olan firmalar bildirimlerini yazılı olarak yapmakta şuan.
Eğer firmanızda pcb pct içeren ekipman bulunmuyorsa, sistem üzerinden kullanımınıza kapattırabilirsiniz.
 
PCB envanteri denen bir uygulama mevcut şimdiye kadar pek bulaşmadığım bir şey; özellikle hastanelerde çalışan arkadaşlar
bu kısmı nasıl hallediyorsunuz sizler de bulaşmıyor musunuz yoksa benim gibi
 
PCB’ler eskiden 1980 yılı ve öncesinde genellikle trafo ve kapasitörlerde izolasyon sıvısı olarak kullanılmış olan kalıcı organik kimyasallardır. Ancak sonradan Stockholm Sözleşmesi ile yasaklanmıştır.
Şu an PCB Envanteri programı kayıt için açık değildir. Bu program açıldığında PCB içeren madde ve ekipmanları olan firmaların kayıt yapmaları gerekmektedir. Sözleşme gereği 2025 yılından sonra bu ekipmanların kullanılması yasaktır.
İlgili yönetmelik Poliklorlu Bifenil ve Poliklorlu Terfenillerin Kontrolü Hakkında Yönetmelik’tir. Yönetmeliğin Ek-3’ünde doldurulması gereken PCB Envanter formları bulunmaktadır. Program bu formların elektronik ortamda doldurularak kayıt numarası alınması amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuza aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Benim bu envanteri doldurmam gerekiyor mu hastanelerdeki trafoları ya da starter ya da şalterleri denetimlerde bunları bugüne kadar kimse sormadı bugünden sonra da sormayacaklarsa diye... sorum oydupcb.jpg
 
O sistemi şu an kullanmanın bir anlamı yok. Yukarıda da dediğim gibi şu an PCB Envanteri programı kayıt için açık değil. Bildirim yapılması için bakanlığın sistemi açıp müdürlüklere bir duyuru falan göndermesi lazım, öyle bir yazı henüz görmedim. O yüzden kimse bir şey soramaz merak etme. Sorarsa zaten konuyu bilmiyor demektir. Takip edersin, duyuruyu gördüğünde zaten sistem açılmış olur, elinde PCB ile ilgili bir envanter varsa bildirimini yaparsın. Hatta varsa elinde PCB li bir envanter şimdiden elden çıkarmaya baksan iyi olur bence :) 2025 yılına kadar herkes yavaş yavaş elden çıkarsın, artık daha temiz teknolojilere geçilsin dendi zamanında bakanlıktan.

Daha detaylı bilgi istiyorum diyorsan aşağıdaki maillerden bakanlık personeliyle iletişime geçebilirsin.
nihal.yogurtcuoglu@csb.gov.tr
rsinem.atgin@csb.gov.tr
 
Son kullanıcılar bu envanteri doldurmasına gerek yoktur diye bir uyarı çıkıyor. Konu ile ilgili bilgisi olan var ise paylaşabilir mi?
 
Üst