• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sempozyum "REACH Tüzüğü Kapsamında Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesinin Yürütülmesi için Açılış Semineri

Olgaç Sürmelihindi

Mevzuat Grubu Lideri
Yönetim Grubu
Mevzuat Grubu
Katılım
11 Şubat 2013
Şehir
Gaziantep
Firma
-
"REACH Tüzüğü Kapsamında Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesinin Yürütülmesi için Teknik Yardım Projesi"nin (TR2017/ESOP/MI/A3/08/SER/10) açılış semineri 8 Ocak 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

1578668192051.jpeg

Avrupa Birliği'nin (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Programının II. Dönemi kapsamında Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülen ve 1 Kasım 2019 tarihinde başlayan "REACH Tüzüğü Kapsamında Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesinin Yürütülmesi için Teknik Yardım Projesi"nin (TR2017/ESOP/MI/A3/08/SER/10) açılış semineri 8 Ocak 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.
Kamu kurumlarından ve sanayi temsilcilerinden yaklaşık 150 davetlinin katıldığı açılış semineri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı vekili Sebahattin DÖKMECİ, Avrupa Birliği Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkan Yardımcısı Tibor SZTARICSKAI ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür vekili Bülent ÖZCAN’ın açılış konuşmalarıyla başladı.
Seminerde, Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Başkanı Haluk ERCEBER “Türkiye’de ve Dünyada Kimya Sanayi”, proje uzmanı Tjeed BOKHOUT “AB Perspektifinden REACH ve Kimyasallar Güvenlik Değerlendirmesi”, projenin ekip lideri Meltem KOCAMUSTAFAOĞULLARI “Proje Uygulama Planı” ve Kimyasalların Kaydı ve Sınıflandırılması Şube Müdürü vekili Meltem BÖLÜK “Türkiye’de Mevcut Duruma Genel Bakış” konularında sunumlarıyla katılımcılara bilgi verdiler.
Söz konusu proje kapsamında, halihazırda sanayicilerin sınıflandırma ve etiketleme bildirimlerini ve ortak kayıt yapmak amacıyla Ön-Madde Bilgisi Değişim Forumu bildirimlerini gönderdikleri Kimyasal Kayıt Sistemi (KKS), AB’de kayıt dosyalarının hazırlandığı veri seti olan IUCLID’in son versiyonuna göre güncellenecek ve kimyasal değerlendirme raporu hazırlama aracı olan CHESAR’ın KKS’ye entegrasyonu yapılacak. Ayrıca, kimyasal değerlendirme raporlarının hazırlanmasına ve güncellenen KKS’nin kullanımına ilişkin sanayicilere yönelik rehber dokümanlar ve videolar hazırlanacak.
Projede kapsamında yapılacak diğer bir faaliyette, REACH Tüzüğü’nün uygulamaları hakkında bilgi almak amacıyla Avrupa Kimyasallar Ajansı’na ve AB üyesi bir ülkeye çalışma ziyaretleri gerçekleştirilmesi olacak.
Bunun yanı sıra, ilgili kamu kurumlarına ve sanayi/sektör temsilcisi kuruluşlara yönelik maddelerin ve karışımların sınıflandırılması ve etiketlenmesi, çevresel risk değerlendirmesi, insan sağlığı risk değerlendirmesi, maruz kalma senaryoları, kimyasal güvenlik değerlendirmesi konularında kapasite artırmaya yönelik teknik eğitimler düzenlenecek.
Proje kapsamında son olarak, sanayi yoğun 5 ilde KKS’nin uygulamalarına yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlenecek.
Seminerde yapılan sunumlara aşağıdaki linlerden ulaşılabilir:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst