• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Reverse Osmos Sistemleri

Konuyu ve Hakkındaki Bilgileri Nasıl buldunuz.


  • Kullanılan toplam oy
    51
Nereye bertaraf edeceksiniz? Örneğin istanbulda tutup kanalizasyona deşarj edeceğim derseniz iskinin deşarj yönetmeliğine bakmanız lazım. Denize deşarj söz konuysa deniz için deşarj yönetmeliği..
 
bodrum da yapılacak bir ters osmoz içindi sorum. bizim seçebileceğimiz birşey mi ? hangisi daha kolay ve doğru olur seçimini biz mi yapıyoruz. genel bir hüküm yok mudur mesela ? ben şimdi muğla su ve kanalizasyon dairesinin çalışma usul ve esasları diye bir belge var ona bakıyorum. sonrada deniz deşarjına bakacağım. teşekkür ederim
 
Merhaba Serap Hanım RO çıkış suyu derken konsantre suyu kastettiniz sanırım.Konsantre suyun deşarjı için bazen arıtma tesisi kurmak gerekebilir.Bunun için SKKY tablo 20.7 e bakmanız gerekmektedir.
 
teşekkür ederim aynen öyle konsantre den bahsediyordum. bakmıştım tabloya, fakat bu tablo uygun değil çünkü sınır değer olarak 2000 mg /L diyor Cl için bunun RO da olması imkansız bir durum neticede, besleme suyunun Cl miktarı 7000 mg/L civarı ve konsantre suyun CL miktarı en az 2 kat fazla olduğu düşünülünce tablo uygun olmuyor malesef. bilgi veren arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla da yönetmeliklerde belirli bir yöntem yok, konsantre su için. sanrım deniz deşarjı yapılacak.

ilgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim
Kolay gelsin
 
@Serap Töre Çelik
Merhabalar bende konsantre suyu DSİ kanalına vermek istiyorum ama belli bir standartı var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim...
 
@CMNet Okuru
ona baktım da yukarıda hanımefendinin dediği gibi Cl değeri tablo 20.7'deki değerden baya bi yüksek çıkmakta. durum böyle olunca ne yapmam gerekir?
 
Deniz suyu kullanıyorsunuz sanırım durum böyle ise en uygunu deniz deşarjı gibi görünüyor.DSİ nin sulama kanalına direk deşarj yapamazsınız.
 
Gizem merhaba, bende araştırdım, hocalarıma danıştım. Şu an herhangi bir yönetmelik yok RO un konsantre atığı ile ilgili. Kanalizasyona deşarj yapılamaz çünkü analizde tuzluluk fazla çıkacak, dolayısıyla denize yakın bir yerse deniz deşarjı en ideal yöntem hatta tek yöntem sanırım :)

kolay gelsin
 
@Serap Töre Çelik
çok teşekkür ederim sana da kolay gelsin iyi çalışmalar diliyorum
 
@Serap Töre Çelik
RO ile ilgili yasal mevzuat revizyon aşamasında. Bu bir eksiklik yakın zamanda düzeltileceğini düşünüyoruz
 
RO için yıllardır bu eksiklik konusunda yönetmelik düzenlemesi bekleniyor lakin hala net bir sonuç ortada yok. SKKY tablo 20.7 ye tabi olunuyor lakin bu konsantrasyonları sağlamak özellikle de klorür imkansız. RO çalışma prensibine ters çünkü. Muğla bölgemiz için yayınlan bir yazı var bu konuyla ilgili ekte gönderdim. bu yazı üzerinden RO çevre izni çalışmaları yürütülmektedir. üniversiteler bu konuda çözüm olmaktadır fakat istenilen raporlar için yüksek fiyatlar verilmektedir.
 

Ekli dosyalar

  • RO DEŞARJ İZNİ ŞARTI.pdf
    614.5 KB · Görüntüleme: 194
Biz golet suyunu kullanmaktayiz, ordan demineralizasyon tesisine gelmekte, ordan buhar tesisine, demineralizasyon tesisinde reverse osmoz unitesinden gunluk 575 m3 atiksu cikmakta, bunu desarj etmeden yagmursuyu toplama havuzumuza verebilir miyiz, tablo 20.7deki degerleri saglio fakat desarj etmeden tekrar yagmur suyuyla beraber biriktrp kullanabilirmiyiz? Bunun icn hangi yonetmelige bakmam gerekio hicbi fikrim yok, yardimci olursaniz cok sevinirim.
 
Herhangi bir yönetmeliğe bakmanıza gerek yok. Neticede suyunuzu dışarı vermiyorsunuz. Sistem kapalı sistem haline gelecek. Önemli olan sizin kullanmak istediğiniz su kriterlerini sağlayıp sağlamaması. Ancak su hiç bir şekilde dışarıya bırakılmamalı. Aksi taktirde yeniden başa dönersiniz.
 
Teşekkürler, su kirliliği kontrol yönetmeliğinde yağmur suları hiç bir şekilde endüstriyel atık suyuyla karıştırılmaz ibaresi kafamı karıştırdı, deşarj etmediğim sürece sorun yok o zaman.
 
Yağmur suyunun karışmaması gerektiği nokta deşarj yeri. Yağmur suyu atıksuyu seyrelteceği için karıştırılamaz diyor. Ama siz normal suyunuza takviye olarak kullanmak istediğinizde kapalı sistemde size sorun çıkarabilecek her hangi bir madde bulunmuyor.
 
Merhaba, ilgileneceğinizi düşündüğümüz yeni nesil su arıtma mediaları ilgili bilgilendirme yapmak istedim.
Tuzsuz Su Yumuşatma ile işletme maliyetlerinde %40 tasarruf edin.
 
@Murat Erdem

Merhaba Murat Bey
RO ünitelerinin yıkama işlemleri için sizden detaylı bilgi isteyebilir miyim. Autocad çizimi de yapacağım paylaşabilirseniz sevinirim.
 
@Murat Erdem erdem bey, ters osmozun boyutlandırılması, tasarımı hakkında yardımcı olabileceğiniz kaynaklar var mıdır?
 
Arkadaşlar merhaba ..Elinde membran temizliği ile ilgili ayrıntılı döküman olan var mı ? Şimdiden teşekkürler
 
Üst