Ro(reverse osmoz) membran filtre atığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arifs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhabalar işletmemizde bulunan RO ünitesinde oluşan atık membran filtreleri hangi atık kodu ile gönderebiliriz? Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Üyeler Görebilir
hayırdır ömrünü mü tamamladı klor falan mı kaçtı :) kompozit bir malzeme bu. membran tabakası poliamin yapılı spacerlar da plastik tarzı genelde buna göre bir kod araştırabilirsin 19 08 99 da olabilir ama daha önce yapmadım bu işi

Üyeler Görebilir
:) İşletim verimliliği açısından sık değişim yapılıyor o yüzden. Teşekkürler.

Ahmet Bey RO tesisimiz 2. kalite sudan 1. kalite su üretimi faaliyeti gösteriyor. Atıksu arıtımı yapmıyoruz başka bir kod olma ihtimali var mı?

Üyeler Görebilir
Kübra hanım membranlarda bahsettiğim gibi su kalitesi yükseltme işlemi yapılmaktadır. Dış Plastik malzeme ve iç ksımı filtre kağıdından oluşmakta. Atık kodu hakkında görüş verecek var mıdır.

Ekli dosyalar

• IMG_20170425_152148.jpg
    IMG_20170425_152148.jpg
    88.3 KB · Görüntüleme: 60
  • membran.jpg
    membran.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 57
Üyeler Görebilir
@Arifs

19 12 1219 12 11 dışında atıkların mekanik işlenmesinden kaynaklanan diğer atıklar (karışık malzemeler dahil)
[TBODY] [/TBODY]
diye dusunuyorum.

Niye derseniz, atik suyu mekanik bir islem ile aritiyorsunuz ve bunun sonucunda membran filre atiklari elinizde kaliyor. Zaten membranlar karisik malzemeler. Ama sunu da belirteyim, daha once bu kodlarla ilgili bir calismam olmadi. O yuzden yanlis yonlendirmek istemem ama belki katkisi olur diye fikrimi belirtmek istedim.