Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba kolay gelsin Sıfırı Atık başvurusunu yapmayan tesisler için yaptırım olacak deniyor,ama bununla ilgili herhangi yazı,tutar vb bilgisi olan var mı? ben bulamadım
GreenPeace0@Cem Yılmaz yorumlamasına ek olarak bugün Bursa İl Müdürlüğü ile yaptığım görüşmede "Cezai İşlem" uygulamasının Meclis onayının alındığı ve önümüzdeki sene içerisinde uygulamaya konulacağı belirtildi. İşlemleri uzatmadan yürütmekte yarar var.
Belirtilen rakama göre de bilgi ve belge eksikliğine dayandırılarak ceza maddesi oluşturulacak gidi duruyor.
Emrah BozkurtAralık ayının başında yapılan online toplantıda Bakanlıktan Hülya Hanım "ne olursa olsun başvuru yapın" dedi. bu yüzden ben eksikliklerimize rağmen başvur ikonu yanınca başvuruda bulundum.
Konuya güncel bilgiyi eklemek istedim
Bugün yayımlanan Resmi Gazete ile ceza belli oldu. "11 inci maddede belirlenen sıfır atık yönetim sistemini kurmayanlara ve/veya kurduğunu belgeleyemeyenlere 20.000 Türk lirası idari para cezası verilir."
GEÇİCİ MADDE 2 – (1) 1/1/2021 tarihinden 31/12/2025 tarihine kadar 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanununun ek 11 inci maddesi uyarınca tahsil edilen geri kazanım katılım paylarının yüzde yirmi beşi tahsil edildiği ayı izleyen ayın sonuna kadar Türkiye Çevre Ajansı hesabına aktarılır. Aktarılacak tutarlar karşılığında Bakanlık bütçesinde gerekli ödenek öngörülür.
cc) 11 inci maddede belirlenen sıfır atık yönetim sistemini kurmayanlara ve/veya kurduğunu belgeleyemeyenlere 20.000 Türk lirası idari para cezası verilir.
ceza miktarı belli oldu işte
Merhaba arkadaşlar madde 13 te son paragrafta “Lisans almakla yükümlü gerçek ve/veya tüzel kişiler ile atık yönetim sorumlusu firmalardan alınacak teminatlar için yönetiminden sorumlu oldukları atıkların türü, miktarı ve bertaraf maliyeti temel alınır ve bu teminatlara ilişkin esaslar Bakanlıkça çıkarılan yönetmelikle belirlenir.” deniliyor.
Ne teminatı, bu teminatın içeriği ile ilgili bilgisi olan var mı?
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.