Sıfır atık hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (b48e)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba,
Temel seviye sıfır atık belge süresi 2026 da dolacak bu belge alınırken faaliyetimiz tamemen tehlikesiz atıkla ilgiliydi.
Son 1 senedir tehlikeli atık g.k ön işlem ve aeee işleme tesisi olarak faaliyet eklemesi yapıldı.
Sıfır atık kutularına ek olarak aeee için veya tehlikeli atık içinde bir kutu almamıza gerek var mıdır başvuru yaparken yoksa yeşil sarı mavi gri temel renkler yeterli olur mu ?

Üyeler Görebilir
Anonim (b48e)Yeterli olur.
Sıfır atık aslında proses atıklarını kapsamamaktadır.

SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Kapsam
MADDE 2 –
(1) Bu Yönetmelik, mahalli idareler ve EK-1 listede tanımlı diğer yerler ile gönüllülük esasına dayalı olarak sıfır atık yönetim sistemini kurmak isteyenler için sıfır atık yönetim sisteminin kurulmasına, izlenmesine, sıfır atık belgesi düzenlenmesine ilişkin esasları kapsar.
(2) Sıfır atık yönetim sistemi kurulan yerlerde oluşan ve 2/4/2015 tarihli ve 29314 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Atık Yönetimi Yönetmeliğinin EK-4 atık listesinde yer alan atıklar bu sistem kapsamındadır. Ancak, sanayi işletmelerinden kaynaklanan atıklardan içerik veya yapısal olarak evsel nitelikli atıklara benzer olanlar hariç olmak üzere, bu işletmelerin faaliyetleri sonucunda oluşan proses atıkları Bakanlıkça kriterleri belirleninceye kadar bu Yönetmelikte tanımlanan sıfır atık belgesi kapsamında değerlendirilmez.