• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sarap atiksuyu aritma

tinaneo

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Aralık 2017
Firma
Ctech Europe
Arkadaslar merhaba,

Daha once sarap atiksuyu calisan kimse var mi? Hangi noktalara dikkat edilmesi lazim, isletmede ne gibi problemler ortaya cikiyor? Ornek bir tasarim hesabi varsa ve paylasabilirseniz cok sevinirim.
 
Lisans dönemimde bir kaç bölüm hocam çalışmıştı. Nevşehir bölgesinde şarap fabrikası oldukça fazlaydı. Oralardan atıksu temin edip çalışmalarını gerçekleştirmişlerdi. Yanlış hatırlamıyorsam, KOİ ve BOİ değerlerine oldukça önem göstermişlerdi. Bir kaç arkadaşımda çalışmıştı. Buraya üye değiller, ulaşabilirsem onlardan ister koyarım buraya.
 
cok iyi olur BOI ve KOI degerleri genellikle cok yüksek. Uzun havalandirmali biyolojik aritma düsünüyorum ama tek basina yeterli olmayacak gibi sanki. Onune Ca(OH)2 ile kimyasal cöktürme koymak istiyorum ama benzer bir tesis bulamadim. makalelerden pilot tesis bile bulamadim bu iki sistemin birarada uygulandigi.

benim calistigim projede giris debisi cok dusuk oldugu icin düsük maliyetli bir sistem cikarmaya calisiyorum.
 
@tinaneo
Doluca şarap var Tekirdağda, ulaşabilirseniz belki yardımcı olurlar, iyi çalışmalar.
 
Merhabalar, Tez döneminde bir kaç araştırma yapma şansı bulmuştum. Şarap üretim tesisleri ( küçük çaplı) genellikle küçük oranda debileri olduğundan şarap üretiminden kaynaklı atık posaları temizledikten sonra atıksularını şebeke sistemine bırakıyorlar. İncelediğim kadarıyla da RENK ve KOI parametreleri gözümüze çarpıyor. Büyük tesislerde ise (Kavaklıdere, Mey) Aktif Çamur sistemine göre arıtma tesisleri yapılmaktadır. Küçük debili bir tesis için kimyasal çöktürme ile RENK ve KOI parametrelerini giderebileceğinizi düşünüyorum. İyi Çalışmalar
 
alkollü içki üretim tesisleri için hepsi bir arada paket tarzı arıtma sistemleri var yurtdışında bilmiyorum buralarda bulur musunuz. Şöyle bir şey:
detaylarını pek bilmiyorum tabi bu firmaya da referans değilim sadece fikir vermesi açısından faydası olur umarım :)
 
rakı üretim fabrikasında görev yaptım önemli konular varsa yardımcı olabilirim. şıra, rakı kazanlarının üretim suyu, şıra, suma tesise almışımdır, tecrubelerimi aktarabilirim.
 
Merhaba, bölgemizde bulunan şarap üretim fabrikası için tarafıma proje getirecekler. Söylediklerine göre ham atıksu KOİ değerini 2500 mg/l, BOİ5 i ise 1200 mg/l baz aldıklarını söyledi proje firması. Ancak bildiğim kadarıyla bu değerler ham atıksuda çok daha yüksek değerdeler. Bunun için ise, atıksu debi miktarının çok düşük olduğunu o yüzden 2500 ve 1200 aldıklarını söylediler. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
Endüstriyel atıksuların Arıtımı diye geçiyor amerikadan bir çevre mühendisi arkardaş gönderdi bana istediğiniz endüstri varsa yardımcı olurum burdan
 
Üst