Sdü af kapsamında çevre mühendisliğine geçenler

Üyeler Görebilir
Merhabalar.
Sdü Çevre Koruma kontrol bölümü okuyup Çevre sağlığı Teknikeri olarak Sağlık Bakanlığına atandım.6 yıldır Antalya da çalışıyorum. Çok önce Dgs den yine SDÜ Çevre Mühendisliğini kazanmıştım fakat okumak nasip olmadı. Şimdi tekrar dönmek istiyorum. Benim durumumda olanlar var ise fikir alışverişi yapabilir miyiz?

Üyeler Görebilir
incitanlakMerhaba üstad,

Benzer bir olay yüksek lisans için başıma geldi. Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapıyordum. Tezim hazırdı ve savunma tarihi alacakken deprem meydana geldi. Zaten savunma tarihi günü de geçmişti ve ilişiğim kesilmişti. Af yasası çıktıktan sonra Gaziantep Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüne af başvuru formu doldurarak teslim ettim. Başvuru formu ekinde ise adli sicil belgesi, askerlik durum belgesi ,kimlik fotokopisi, lisans mezun belgesi, 1 adet fotoğraf ve ilişiğim kesilen programın transkript belgesi vardı. Sonra Fen Bilimleri Enstitüsünden bana af başvurusunun yapıldığı, kendilerinin almış olduğu karar neticesinde af başvurusunun online olarak da yapılması gerektiğini söylediler. Online olarak da başvurumu yaptım ve sonuçların açıklanmasını bekliyorum. Bu af başvurularının geçerlilik süreleri var. Bunun için üniversitenin internet sitesine girerek süreç hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.​

Üyeler Görebilir
Olgaç SürmelihindiA similar situation happened to me during my master's studies. I was pursuing a master's degree in Civil Engineering at Gaziantep University. My thesis was ready, and I was preparing to receive my defense date, but then the earthquake occurred. Since my defense date had passed, my registration was cancelled.

After the amnesty law was passed, I submitted my amnesty application form to the Gaziantep University Faculty of Science Institute. Along with the application form, I also submitted my criminal record certificate, military service status certificate, photocopy of my ID card, undergraduate diploma, one photograph, and the transcript from the program I was dismissed from.

I was later informed by the Institute that my application had been received and evaluated, and that I also needed to apply online. I then completed my online application and am currently waiting for the results.

These amnesty applications have specific validity periods. You can find detailed information about the process on the university's official website.